Upravna zgrada Vodovod i kanalizacija Nikšić / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć
05/10/2022 u 14:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Čeka se odgovor tužilaštva po prijavi protiv Velizara Vojinovića

Ovo preduzeće je, kako je utvrđeno internom revizijom poslovanja, do 1.septembra prošle godine imalo gubitke od oko tri miliona eura

Prije pola godine uprava nikšićkog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ podnijela je krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora te firme Velizara Vojinovića, a ovih dana zatražiće od Vrhovnog državnog tužilaštva odgovor da li je formiran predmet po prijavi i ukoliko jeste u kojoj je fazi.

Prijava je podnesena u aprilu Odjeljenju za suzbijanje privrednog kriminaliteta u Nikšiću zbog zloupotrebe službenog položaja.

image

Velizar Vojinović

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć

- Kako smo obaviješteni, krivična prijava proslijeđena je VDT-u, ali do danas nemamo informaciju da li se po njoj postupa. Stoga ću uputiti dopis VDT-u kojim ću tražiti da mi odgovore da li se nešto po tom pitanju radi, hoće li i kada, naveo je izvršni direktor „Vodovoda i kanalizacije“ Željko Cicmil.

Ovo preduzeće je, kako je utvrđeno internom revizijom poslovanja, do 1.septembra prošle godine imalo gubitke od oko tri miliona eura, kao i brojne nepravilnosti po pitanju korišćenja određenih privilegija koje je, kako se sumnja, Vojinović kao direktor imao. Krivičnom prijavom obuhvaćen je iznos od oko 150.000 eura, a prema riječima Cicmila, vjerovatno će iznos biti i veći kada se pokrene postupak i otvori predmet.

Vojinović je 2016. godine bio predsjednik Upravnog odbora „Vodovoda i kanalizacije“, a od 2017. do maja 2021. godine direktor tog preduzeć kada je na lični zahtjev razriješen dužnosti.

(RTVN)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:23