/ - DAN
01/12/2022 u 14:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đeljošaj: Namjera da se državna imovina proda u bescjenje

Iz kompanije je saopšteno da je Opština Tuzi u srijedu blokirala račun Plantaža na iznos od 746,6 hiljada eura na ime poreza na nepokretnost za ovu godinu

Oko kompanije Plantaže se formirala organizovana kriminalna grupa, koja je angažovala advokatsku kuću, kako bi se sakrila namjera da se privatnicima prodaje u bescjenje državna imovina, saopštio je predsjednik Opštine Tuzi, Nik Đeljošaj.

On je rekao da su Plantaže državna imovina Crne Gore, a da Tuzi kao Opština godinama troši ogromne resurse kako bi pravedno i fer iskazala vrijednost te državne imovine.

-S druge strane, imamo organizovanu kriminalnu grupu, koja umjesto da brani državni i javni interes, pokušava da nas ubijedi, da je za državu bolje da ima imovinu vrijednu 105 nego 313 miliona. Rečeno narodnim jezikom: neko pokušava da samo na imovini Plantaža u Opštini Tuzi, ukrade 208 miliona eura državne imovine- naveo je Đeljošaj u reagovanju na izjave Plantaža o blokadi računa njihove kompanije.

Iz kompanije je saopšteno da je Opština Tuzi u srijedu blokirala račun Plantaža na iznos od 746,6 hiljada eura na ime poreza na nepokretnost za ovu godinu. 

Đeljošaj je rekao da se tu uopšte ne radi o porezu, koji po zakonu pripada Opštini Tuzi.

-Preko njega se samo vodi hajka menadžmenta u prisluhu sa pojedinim novinarima Vijesti protiv nas, kako bi se sakrila stvarna namjera, da se privatnicima prodaje u bescjenje državna imovina. Javno i jasno pred čitavom Crnom Gorom izjavljujem da ću vam biti smetnja u tim prljavim naumima- kazao je Đeljošaj.

On smatra da je začuđujuće i nevjerovatno kako Vrhovno državno tužilaštvo (VDT) uopšte ne reaguje da bi zaštitilo državnu imovinu, prije nego li je ta, kako je kazao, organizovana kriminalna grupa, pozivajući se na stranu kompaniju za procjenu vrijednosti koja se i sama ogradila od te procjene, otuđi.

-Nevjerovatno je da ne reaguju ni vlasnici akcija državnog kapitala, a kao krajnju instancu pozivam premijera da svojim reagovanjem spriječi naum ove organizovane kriminalne grupe- rekao je Đeljošaj.

On smatra da je krajnji cilj da se imovina prodaje privatniku za mali iznos, te da se osim primarne proizvodnje, po kojima su Plantaže prepoznatljive, postave i solarni paneli preko velike površine.

-Ovo posljednje zna biti veoma uspješna priča, koju ne smijemo dozvoliti da za male pare uzme privatnik, nego da to uradi država Crna Gora. Ako gospoda nemaju tih kapaciteta i ne znaju da to urade, predlažem da vlasništvo i upravljanje nad Plantažama prepuste Opštini Tuzi, pa da se uvjere šta ćemo napraviti sa tim preduzećem nakon par godina- poručio je Đeljošaj.

On je naveo da će se lično boriti do kraja da spriječi tu kriminalnu akciju u uvjerenju da će imati podršku VDT-a i Vlade, koji su, inače, prvi pozvani da sačuvaju državnu imovinu Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:27