/ FOTO: MINISTARSTVO PROSVJETE
09/12/2022 u 22:45 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nastavlja se saradnja Crne Gore sa NR Kinom u oblasti obrazovanja

Govoreći o tradicionalno dobrim odnosima između Kine i država regiona, ambasador Jin je posebno istakao saradnju sa Crnom Gorom i snažnu emociju koju je njegova generacija osjećala prema ovim prostorima

Ministar prosvjete Crne Gore, mr Miomir Vojinović, sastao se sa Nj.E. Liu Jinom, ambasadorom NR Kine u Crnoj Gori. U razgovoru sa ambasadorom Jinom, ministar Vojinović je posebno istakao dosadašnju saradnju u oblasti obrazovanja između Crne Gore i Kine, donaciju računarske opreme iz 2010. godine, kao i donaciju Ambasade NR Kine od 50 hiljada eura za rekonstrukciju postojećih prostorija JU OŠ „Štampar Makarije“ koja je dobila dodatni školski objekat i unaprijedila prostorne kapacitete za realizaciju nastave.

- Govoreći o  tradicionalno dobrim odnosima između NR Kine i država regiona, ambasador Jin je posebno istakao saradnju sa Crnom Gorom i snažnu emociju koju je njegova generacija osjećala prema ovim prostorima, a koja je prisutna i danas. Ambasador je podvukao da Crna Gora ima komparativnu prednost u smislu razvojnih mogućnosti koje su Kinezima prijemčive. Postoji snažna želja za jačanjem dosadašnje saradnje u sektorima visokog obrazovanja, energetike i visoke tehnologije- navodi se u saopštenju.

Ministar Vojinović je izrazio spremnost da se finalizuju i potpišu Sporazum o saradnji u prosvjeti između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja Narodne Republike Kine i Sporazum između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva obrazovanja NR Kine o međusobnom priznavanju visokoobrazovnih isprava, kako bi se stekle pretpostavke za produbljivanje dosadašnje uspješne saradnje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:44