akcija davanja krvi / - AKCIJA DAVANJA KRVI
03/12/2021 u 12:37 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У понедељак ацкија добровољног давања крви у Бијелом Пољу

Слоган ове акције “Дај крв спаси живот. Сваки давалац крвио је херој” довољно говори о значају добровољног давања крви

Општинска организација Црвеног крста Бијело Поље у сарадњи са Клубом добровољних давалаца крви, у понедељак 6. децембра 2021. године, у периоду од девет до 13 часова, организује акцију добровољног давања крви.

- Циљ ове акције, и акција које организујемо, јесте подизање свијести грађана о важности обезбјеђивања сигурних количина крви, као и важности повећана добровољног, ненамјенског давалаштва крви. Поред наведеног, циљ је да се позову сви релевантни субјекти, привредни и друштвени, на друштвену одговорност и тиме обезбиједе  сигурне количине здраве крви, нарочито у доба пандемије коронавируса. Слоган ове акције “Дај крв спаси живот. Сваки давалац крвио је херој” довољно говори о значају добровољног давања крви. Посебан фокус ове акције је на младим људима и њиховој улози у обезбјеђивању довољних количина крви. У многим земљама, управо су млади били у првом плану и иницирали активности обезбјеђивања крви, кроз добровољно, ненамјенско давалаштво крви - казао је Владо Томовић, предсједник Клуба добровољних давалаца крви.

Он је апеловао на све суграђане, добровољне даваоце крви, студенте, спортисте, здравствене, просвјетне раднике да се одазову и донирају течност која живот значи. 

- Веома је важно да се одазовемо у што већем броју како би обезбиједили довољне количине крви за све суграђане којима је она потребна - закључио је Томовић, додајући да је до сада од почетка године организовано једанаест великих и три мини акције добровољног давања крви и да је прикупљено преко 300 јединица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 17:14