/ foto: IVAN PETROVIĆ
03/12/2021 u 18:45 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Брђанин: Позивам жртве родно заснованог насиља да насиље пријаве

Мислим да смо на правом путу, нагласио је Брђанин

Директор Управе полиције Зоран Брђанин је данас на догађају „Заједно против насиља над женама“ који је организован у оквиру кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ поручио сљедеће: 

- Веома је важно што је Управа полиције данас овдје, не само као институција која прва пружа заштиту жртвама, већ и због тога што сматрам да на овај начин морамо дати допринос подизању нивоа свијести и  охрабривању жртава да пријаве насиља. Морамо сви да схватимо да ово није појединачни проблем било које институције, већ друштва у цјелини. Ми као полиција ћемо увијек бити ту да пружимо ту прву помоћ, да заштитимо жртве и да предузмемо оно што је у нашој надлежности. Међутим, сви као друштво морамо да схватимо обим овог проблема. Мислим да смо на правом путу, не само због догађаја који нас опомињу него зато што је то, нажалост, наша свакодневица- нагласио је Брђанин.

Понавља, "ово је обавеза свих нас и овом приликом позивам све жртве, жене, или било кога ко себе препознаје као жртву родно заснованог насиља, да пријави, без страха, а ми ћемо наћи начин да их заштитимо.“

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:27