Anđušić / Foto: Arhiva
31/01/2023 u 15:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Anđušić kritikuje CEDIS: Stotine neracionalno zapošljenih i koruptivnih tendera

Ovo je samo početak, napisao je poslanik DPS-a na Tviteru

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić kririkovao je CEDIS i izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) Nikolu Rovčanina, koji je apelovao da se prepozna šteta koju je CEDIS pretpio na tržištu i pomogne kompaniji.

- Kreću polako prve posljedice pogubnog upravljanja državnim resursima. Treba pomoći koruptivne tendere, stotine neracionalno zapošljenih. Dakle, ne treba da ih pomogne EPCG, sa “najuspješnim rezultatima ikad i ušteđenim milionima” već država (građani). Nego, ovo je samo početak - prokomentarisao je Anđušić na Tviteru. 

Podsjetimo, na temu pomoći od 30 miliona eura koju je Crna Gora dobila od Evropske komisije (EK) za saniranje posljedica energetske krize, direktor EPCG je kazao da je CEDIS u čitavom lancu registrovao najveću štetu.

- Sve gubitke su morali da nadoknade nabavkom električne energije po znatno skupljoj cijeni od one koju naplaćuju građanima. Očekujemo da će u nakraćem roku, Vlada i Ministarstvo kapitalnih investicija precizirati raspodjelu sredstava od EK, a moj apel je da se prepozna CEDIS zbog štete koju su pretrpjeli na tržištu - kazao je Rovčanin.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:19