/ - АСК лого
30/11/2021 u 14:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четворо посланика парламентарне већине прекршило Закон о спрјечавању корупције

Из АСК-а су утврдили да је Драган Краповић прекршио Члан 23 Став 2 Закона о спрјечавању корупције, јер у Извјештају о приходима и имовини за 2020. годину није пријавио 82 акције у фирми Свети Стефан хотели А.Д

Посланици парламентарне већине Драган Краповић из Демократа, Маја Вукићевић из Демократске народне партије, Данијела Ђуровић и и Милосава Пауновић из Социјалистичке народне партије прекршили су Закон о спрјечавању корупције, објављено је на сајту Агенције за спрјечавање корупције (АСК).

Из АСК-а су утврдили да је Драган Краповић прекршио Члан 23 Став 2 Закона о спрјечавању корупције, јер у Извјештају о приходима и имовини за 2020. годину није пријавио 82 акције у фирми Свети Стефан хотели А.Д.

Краповић се на ове податке није изјашњавао.

Осим њега, Закон је прекршила и посланица ДНП-а у Скупштини Маја Вукићевић. Она у Извјештају о приходима и имовини за 2020. годину није пријавила да има власнички удио од 100 одсто у фирми ММ Про Цонсалтјнг Бар.

Осим тога, Вукићевић није пријавила приход од ДНП-а за мјесец март у износу мањем од 200 еура

Изјашњавајући се о овим наводима, Вукићевић је казала да се ради о пропусту у односу на мање пријављени приход који је остварила, као и да је сва права која је имала у фирми ММ Про Цонсалтинг Бар пренијела на треће, због чега је сматрала да не треба да пријављује да је оснивач фирме са власничким удјелом од 100 одсто.

Закон о спрјечавању корупције прекршиле су и посланице СНП-а, Данијела Ђуровић и Милосава Пауновић.

Ђуровић у Извјештају о приходима и имовини за 2020. годину није пријавила приход од капитала остварен код "Подгоричке банке" А.Д., у износу од 3.071 еура.

Њена партијска колегиница из Скупштине Милосава Пауновић у Извјештају о приходима и имовини за 2020, годину није пријавила 5.000 акција у Атласмонт фонду. 

Она је казала да приликом сачињавања извјештаја није била у сазнању да посједује наведене акције јер је мислила да је те акције њен покојни отац продао.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 19:07