/ - SRDJAN BOLJEVIC
27/01/2023 u 18:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Damjanović: Spajanje auto-puta ima smisla ako Srbija završi svoj dio

Mi smo je generalno završili, pustili u rad i ona već pokazuje svoje prednosti, iako je to samo polovična priča dok se ne napravi kompletan put i povežu Srbija i Crna Gora, dodao je on

Ministar finansija Aleksandar Damjanović poručio je da spajanje auto-puta ima smisla ako Srbija završi svoj dio.

On je istakao da je Crnoj Gori potreban pomak u realizaciji infrastrukturnih projekata i da završetak i spajanje auto-puta kroz Crnu Goru ima smisla samo „ako Srbija završi svoj dio posla“.

(VIDEO) Damjanović u Beogradu: Ova Vlada je resetovala odnose sa Srbijom što je u interesu građana

- Završili smo prioritetnu dionicu od Kolašina koja je negdje i najteža u tehničkom smislu. Ona je prema predračunu koštala nešto manje od milijardu eura. Mi smo je generalno završili, pustili u rad i ona već pokazuje svoje prednosti, iako je to samo polovična priča dok se ne napravi kompletan put i povežu Srbija i Crna Gora. Ključna ideja je da se put nastavi prema Mađarskoj, rekao je on beogradskim medijima.

On je kazao i da je  Srbija i dalje jedan od vodećih partnera Crne Gore u robnoj razmjeni, a da se u uvozu i izvozu iz te zemlje traži prostor za unapređenje saradnje.

- Značajan dio srpske privrede je svakako naslonjen na Luku Bar, na najbližu moguću odrednicu. Tu prije svega mislim na Smederevo i Kragujevac. U perspektivi i najavi onoga što će se raditi u Srbiji na planu daljeg privrednog razvoja, a imajući u vidu ratna zbivanja i relativnu zatvorenost Crnog mora za neki duži niz godina, stvorila se mogućnost da se ovaj koridor od Bara prema Beogradu i Budimpešti ponovo revitalizuje i da se, kako smo zajednički konstatovali ‘napuni’ energetskom i saobraćajnom infrastrukturom, istakao je on.

Naveo je da Pošta ima ogromne potencijale i da se razmatra da se njen jedan dio pretvori u Poštansku štedionicu, odnosno domaću banku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:29