Goran Đurović / - GORAN ĐUROVIć
23/06/2022 u 12:10 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Đurović: Imamo dovoljno osnovnih namirnica, ograničene marže na ulje, šećer, brašno i so

Naveo je i da su se konsultovali sa partnerima, te da privreda konačno razumije da im je Vlada partner i naišli su na razumijevanje

Vlada je na današnjoj sjednici usvojila Predlog zakona o ukidanju cijena proizvoda neophodnih za život i zdravlje ljudi, a ministar ekonomoskog razvoja Goran Đurović naveo je da rade sve da ublaže rast cijena namirnica i energenata.

- Kod nas je najniža cijena goriva, a radićemo na umanjenju akciza u narednom periodu kako bi još umanjili cijene. Donijeli smo odluku da ograničimo marže na brašno, šećer, ulje i so. Naći ćemo neki optimum da umanjimo cijene, ali da naši prodavci imaju to u rafovima. Dostupni su proizvodi, nemamo problem sa tim. Hoćemo da stabilizujemo ambijent. U veleprodaji ograničavamo marže na pet odsto, a u maloprodaji na sedam odsto - objasnio je ministar.

Naveo je i da su se konsultovali sa partnerima, te da privreda konačno razumije da im je Vlada partner i naišli su na razumjevanje.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović poručio je da moraju da pomognu ministru Đuroviću.

Đurović je podvukao da će stalno pratiti dešavanja na tržištu.

- Ovog puta se zahvaljujem na razumjevanju patnerima i privredi i nadam se da će pokazati da su partner građanima da zajedno prebrodimo ova teška vremena - kazao je Đurović

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:27