Задовољни динамиком расподјеле пелета / - ПВ портал
02/10/2022 u 13:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Evidentirano 35 prijava: Pelet prodavali 320 eura po toni, prekršili uredbu Vlade

Najveći broj prijava i ove sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

U okviru kampanje Budi odgovoran ove sedmice je evidentirano 35 prijava, na osnovu kojih nijesu izrečene novčane kazne. Najveći broj prijava i ove sedmice se odnosio na neizdavanje fiskalnih računa.

- Kako je navedeno, račune ne izdaju pekare Viva i Finesa, ordinacija Dr Jovović, neimenovani kozmetički salon, Pub 084, kafe bar Atelje i Lovac, Gejming pab, Max 3, Hemp Zone Montenegro, balon za fudbal kod Trgovinske škole i katoličke crkve u Podgorici, Gradska pivnica u Mojkovcu, kafić Novi Nautiilus u Herceg Novom, mehaničarska radnja u Bijelom Polju, picerija Prava stvar u Danilovgradu i Dom zdravlja u Tivtu- navodi se u saopštenju.

Evidentirane su i prijave da STP Company u Podgorici i apartmani Krgušić u Tivtu ne prijavljuju zaposlene, Good Food u Budvi prodaje hranu sumnjivog porijekla, Security Montenegro u Podgorici radi na crno, Veritas u Bijelom Polju ne uvažava garanciju za prodati proizvod, kao i da Opština Berane zaključuje veliki broj ugovora o radu za radna mjesta koja su sistematizovana.

- Građani su se žalili i na nelegalno izdavanje soba strancima u Podgorici, buku i glasnu muziku u kafićima Đir i Sangria u Herceg Novom, različite cijene proizvoda na rafovima i kasi u marketu Voli u Bijelom Polju, kao i da Akademija Best Montenegro iz Podgorice obavlja obuke bez licence Ministarstva prosvjete.

Građani su se žalili i na nepoštovanje uredbe Vlade o prodaji peleta kod proizvođača, preduzeća Pelengić iz Bijelog Polja, po cijeni od 269 eura, već za 320 eura po toni, kao i na konzumiranje duvanskih proizvoda u ugostiteljskom objektu. Sve prijave su, kako je objašnjeno, u proceduri. Kampanju Budi odgovoran su krajem decembra 2013. godine pokrenuli Ministarstvo finansija i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, sa ciljem da doprinese jačanju svijesti javnosti i većem uključivanju građana u borbi protiv sive ekonomije- navode u saopštenju.

Projekat omogućava građanima da jednostavno i brzo ukažu na nepravilnosti, poput neizdavanja fiskalnih računa, rada na crno ili kršenja potrošačkih prava i pomognu nadležnim institucijama da se što uspješnije izbore sa sivom ekonomijom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 18:50