Банкарска проневјера / -, фото: UNSHPLASH
28/09/2022 u 08:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Kažnjene velike američke banke

Od januara 2018. do septembra prošle godine zaposleni u bankama rutinski su komunicirali o poslovnim stvarima kao što su poslovi duga i vlasničkog kapitala s kolegama, klijentima i drugim savjetnicima trećih strana koristeći aplikacije na njihovim ličnim uređajima

Goldman Sachs, Morgan Stanley, Bank of America i Citigroup u utorak su pogođene kaznama od 1,8 milijardi dolarapovezanim s istragama o tome kako kompanije nijesu pratile korišćenje neovlašćenih poruka zaposlenih.

Komisija za hartije od vrijednosti i berzu objavila je da će 16 kompanija, uključujući Goldman Sachs, Citigroup, Bank of America i Morgan Stanley, platiti 1,1 milijardu dolarakazni. Commodity Futures Trading Commission najavio je kazne protiv 11 banaka u ukupnom iznosu od 710 miliona dolara, prenosi SEEbiz.

Od januara 2018. do septembra prošle godine zaposleni u bankama rutinski su komunicirali o poslovnim stvarima kao što su poslovi duga i vlasničkog kapitala s kolegama, klijentima i drugim savjetnicima trećih strana koristeći aplikacije na njihovim ličnim uređajima kao što su tekstualne poruke i WhatsApp.

Institucije nijesu sačuvale većinu tih ličnih razgovora, kršeći savezna pravila koja zahtijevaju od brokera-dilera i drugih finansijskih institucija da sačuvaju poslovnu komunikaciju. To je spriječilo sposobnost agencija da nadziru finansijska tržišta, osiguraju usklađenost s ključnim pravilima i prikupe dokaze u drugim, nepovezanim istragama.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
BANKABANKEKAZNESAD
19. april 2024 19:49