УНИПРОМ КАП / - ФОТО: ЛАЗАР РУЖИЋ
02/12/2021 u 12:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Унипром: Уколико је понуда ЕПЦГ озбиљна, веома заинтересовани

Унипром са партнерима такође исказуjе интересовање да преузме ЕПЦГ, па би било веома корисно да ЕПЦГ пошаље и своjу понуду са потребним детаљима, казали су у саопштењу

Поводом информациjе о могућности преузимања Унипром КАП-а од стране ЕПЦГ, важно jе нагласити да смо, уколико jе понуда озбиљна, веома заинтересовани, саопштили су из Унипрома.

Унипром са партнерима такође исказуjе интересовање да преузме ЕПЦГ, па би било веома корисно да ЕПЦГ пошаље и  своjу понуду са потребним детаљима. На оваj начин би на столу имали двиjе понуде и jедан веома пословно интересантан састанак.

Вjеруjемо да ће то бити  у организациjи надлежног министарства. Унипром би препустио  КАП Електропривреди само на бази размjене с тим да се разлика у вриjедностима компаниjа утврди од званичне  међународне ревизорске куће.

Додали су да jе увиjек наjтеже доказати „очигледно“.

- ЕПЦГ жели да избjегне своjу уговорену обавезу, а ми само инсистирамо на уговору. Дужни су да донесу одлуку коjом ће утврди категориjу потрошача коjоj КАП припада, са потрошачима из те категориjе и договорно с тим да Унипром КАП не може плаћати височиjу циjену од оне коjа jе предвиђена за ту категориjу. Пристаjемо на такав састанак и тражимо га од 15.06.2021. године. Достављамо и jуче упућено писмо у коjем изражавамо спремност да се одазовемо позиву - казали су из Унипрома.

Унипром КАП-у jе већ наниjета огромна штета како због информациjа у домаћоj, тако и иностраноj jавности jер jе и Роjтерс обjавио да се приjети затварањем КАП-а. Да jе Црна Гора постала нестабилна инвестициона дестинациjа потврђуjу и оваква писања, а ми ћемо се потрудити да и међународна jавност добро буде упознара са каквим се притисцима суочава било коjа компаниjа коjа жели да послуjе у овако нестабилном инвестиционом амбиjенту.

На увид достављамо наше обраћање од 15.06.2021. године, као и ургенциjу од 29.10.2021 године усљед њиховог тадашњег нереаговања, као и jучерашњи допис у коме показуjемо жељу да се одазивемо састанку, али на темељу Уговора, казали су у саопштењу.

- Све друго су неистине и манипулациjе - истакли су иу Унипрома.

На краjу су истакли следеће, због великих губитака на мрежи,  ЕПЦГ jе принуђена да их покрива поскупљењем струjе и наравно иде се ка заплашивању грађана да ће на њихов терет ићи уколико се се КАП-у да уговорена циjена. Овакве манипулациjе не приличе озбиљним пословним односима. 

Наша ситуациjа jе чиста- понашање у складу са уговором и наставак рада КАП-а као и развоj капацитета,  у супротном jедини исход jе затварање КАП-а  након чега би се на надлежном мjесту тражило мишљење ко га jе узроковао, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:32