/ Foto: IVAN PETROVIC - IPE
05/10/2022 u 14:31 h
Draško MilačićDraško Milačić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Uprava prihoda i carina ponovo u rukama Aleksandra Damjanovića

Damjanović je kratko saopštio Danu da će na sjutrašnjoj sjednici Vlade biti donešena odluka u vezi sa upravljanjem sa UPC

Nakon što je Rade Milošević podnio ostavku, Uprava prihoda i carina "prelazi" u ruke ministra finansija Aleksandra Damjanovića. 

Rade Milošević podnio ostavku

Tačnije, on treba da odluči hoće li kao resorni ministar da rukovodi Upravom ili će da predloži Vladi da imenuje vršioca dužnosti, koji bi bio na toj poziciji do izbora novog direktora.

Damjanović je kratko saopštio Danu da će na sjutrašnjoj sjednici Vlade biti donešena odluka u vezi sa upravljanjem sa UPC.

Milošević Abazoviću: Uvjeren sam da nisam prekršio zakon, neka je vječna Crna Gora

Damjanović je na konsultacijama kod premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića i u ovom trenutku razmatraju naredne korake oko UPC.

Damjanović je već bio na funkciji direktora Uprave prihoda. Razriješen je u oktobru prošle godine, a na njegovo mjesto imenovana je Milena Petričević, koja je ranije bila zaposlena u Atlas grupi.

Damjanović je na funkciji direktora UPC bio šest mjeseci.

Resorno Ministarstvo finansija i socijalnog staranja (MFSS) tada nije raspisalo konkurs za direktora UPC u punom mandatu, niti imenovalo pomoćnike v.d direktora.

Podsjetimo, Milošević je danas saopštio da ostavku podnosi iz moralnih razloga. On je Abazoviću poručio da je uvjeren da nije prekršio zakon. 

Milošević je u svojstvu građanina saslušan u subotu veče u sklopu istrage o švercu cigareta.

Po nalogu ANB-a i SDT-a pokrenuta je akcija sprečavanja švercovanih cigareta, koje je država ljetos zaplijenila u Slobodnoj carinskoj zoni Luke Bar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:33