SDT, VDT / - DAN
05/10/2022 u 12:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Abazović posjetio Vrhovno tužilaštvo: Razgovarali o rješavanju problema smještajnih kapaciteta

Premijer je upoznat i o zaključenju i sadržini sporazuma Vrhovnog državnog tuzilaštva Crne Gore sa Kancelarijom evropskog javnog tužioca

V.D.vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović sastali su se jutros, u prostorijama Vrhovnog državnog tužilaštva Crne Gore sa predsjednikom Vlade Crne Gore Dritanom Abazovićem, saopšteno nam je iz Služba za odnose sa javnostima Specijalnog drzavnog tužilaštva. Oni su razgovarali o načinu rješavanja smještajnih kapaciteta Državnog tužilaštva.

- Na sastanku koji je ranije planiran se razgovaralo o dinamici i načinu rješavanja problema smještajnih i administrativno-tehničkih kapaciteta Državnog tužilaštva Crne Gore,a premijer je upoznat i o zaključenju i sadržini sporazuma Vrhovnog državnog tuzilaštva Crne Gore sa Kancelarijom evropskog javnog tužioca, dodaju iz SDT-a.

Kako je saopšteno iz Kabineta predsjednika Vlade, tokom sastanka govorilo se i o obezbjeđivanju sredstava i dinamici prilagođavanja ustupljene zgrade, kao i rješavanju drugih tekućih problema u funkcionisanju rada Tužilaštva koji se tiču administrativnih i prostornih nedostataka.

- Abazović je upoznat sa mogućnošću da se adaptacija Stare zgrade Vlade vrši uz novčanu pomoć međunarodnih partnera. Takođe, predsjednik Vlade je upoznat sa Radnim sporazumom o saradnji Vrhovnog državnog tužilastva Crne Gore i Kancelarije evropskog javnog tužioca (European Public Prosecutor's Office - EPPO) na čelu sa Laurom Koveši. Ovaj sporazum sa Evropskim javnim tužiocem predstavlja veliko priznanje dosadašnjim rezultatima novog rukovodstva Tužilaštva i podsticaj za uspješni nastavak borbe protiv svih oblika kriminaliteta, navodi se u saopštenju Kabineta premijera.

Vlada će, dodaje se, nastaviti da pruža punu podršku Tužilaštvu u narednom periodu, sa posebnim fokusom na poboljšanje uslova rada i tehničke opremljenosti tužilačke organizacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:55