/ FOTO: SKRINŠOT
01/10/2022 u 09:12 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Da li mafija "licitira" s životom Radoja Zvicera?

Prema nezvaničnim informacijam, ova vijest je krenula sa tik-tok naloga koji je navodno koristi jedan strani novinar. Sumnja se da je ovaj spin kreiran od strane škaljarskog klana

U medijima širom regiona, najviše beogradskim, odjeknula je vijest da je ubijen vođa kavačkog klana Radoje Zvicer. Međutim, istražni organi Crne Gore nemaju ni zvaničnu ni nezvaničnu informaciju o ovom navodnom ubistvu. Pojedini domaći mediji su nakon objave teksta za kratko vrijeme ga i povukli.

Prema nezvaničnim informacijama, ova vijest je krenula sa jednog tik-tok naloga koji, navodno, koristi jedan strani novinar. Postoji sumnja da je taj nalog lažan i da je u stvari ovo još jedna "igra" crnogorske mafije. Sumnja se da je ovaj spin kreiran od strane "škaljarskog" klana.

U medijima Paname, zemlje za koju se navodi da je ubistvo izvršeno, nema objava koje bi potvrdile ovu vijest.

Beogradski mediji redom su sinoć izvještavali da je Zvicer ubijen u Panami, a neki od njih navode da je njegovo ubistvo izvršeno u kući u kojoj se navodno skrivao. Mnogi od njih su se pozvali na "panamske medije", odnosno objavu koja kruži na pomenutom tik-tok nalogu.

Nakon vijesti o ubistvu Zvicera, na regionalnim portalima počela je da kruži objava da je teško ranjen i da mu se bore za život.

Nakon toga mediji navode da su osobe bliske Jovanu Vukotiću stavljale na društvenim mrežama objave u kojima slave  navodno ubistvo, a osobe bliske Zviceru objave kojima navodno šalju poruku da je živ.

Zatim je reagovala porodica Zvicera i putem advokata demantovala navode u medijima.

Advokat demantovao navode o ubistvu

Advokat koji zastupa Radoja Zvicera oglasio se putem medija i demantovao navode o smrti njegovog klijenta.

- Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima i da se ne bi dezinformacije i dalje širile važno je da se zna da je moj klijent živ - rekao je sinoć nakon mnogobrojnih objava za Kurir.rs Vladimir Zarić advokat porodice Zvicer.

Neprovjereno izvještavanje o navodnom ubistvu Radoja Zvicera uzburkalo je i onako "uzavrelo" kriminalno podzemlje.

Podsjećamo, nedavno je u Turskoj ubijen navodni vođa "škaljarsko klana" Jovan Vukotić. On je, baš kao i Zvicer, dugo bio u bjekstvu.

Nadležni organi Turske za to likvidaciju Vukotića sumnjiče osobe bliske "kavačkom klanu", a među uhapšenima je i rođak Radoja Zvicera, Radoje Živković. Živković se ne dovodi u vezu sa direktnim izvršenjem tog krivičnog djela.

Podsjećamo, Radoje Zvicer je u evidenciji policije označen kao jedan od vođa "kavačkog klana". Pored Crne Gore, za njim je potjernicu raspisala i Srbija. Tužilaštva ga dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima, švercom većih količina droge i ubistvima. Prema navodima istraga, vođa "kavačkog klana" sarađuje i sa ozloglašenom grupom Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Belivuk se sumnjiči da je i na teritoriji Crne Gore, po nalogu Zvicera, počinio teška i svirepa ubistva.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 18:50