/ ILUSTRACIJA: PORAL DAN Ž.B.
06/10/2022 u 11:40 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Danac uhapšen u Podgorici: Organizovao kriminalnu grupu za šverc droga

U Podgorici realizovana ciljana potraga u sklopu međunarodne akcije

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala učestvovali su u međunarodnoj akciji koju je inicirala i vodila danska policija, u saradnji sa EUROPOL-om, usmjerena na lišenje slobode više lica članova kriminalne organizacije, koja se bavila krijumčarenjem većih količina opojne droge u Danskoj.

- Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u saradnji sa policijskim službenicima Regionalnog centra „Centar“, Odjeljenjem bezbjednosti Podgorica, su juče sproveli akciju ciljanog traganja, u okviru koje je u Podgorici locirano i lišeno slobode međunarodno traženo lice E.J.R. (30). Ovo lice se navedenom potjernicom potražuje radi vođenja krivičnog postupka zbog krivičnih djela posjedovanje oružja, proizvodnja ili skladištenje opojnih sredstava sa ciljem predaje istih većem broju lica za značajnu sumu novca ili pod drugim otežavajućim okolnostima Krivičnog zakonika Danske- rečeno je iz Uprave policije.

Lice se sumnjiči da je kao jedan od organizatora kriminalne organizacije u Danskoj, sprovodio krijumčarenje većih količina opojnih droga, kokaina, heriona i hašiša iz drugih zemalja i sprovodio dalju prodaju na teritoriji Danske.

- Lišenje slobode ovog lica u Crnoj Gori je sprovedeno sinhronizovano sa drugim policijskim aktivnostima na teritorijama Danske, Švedske i Holandije- navode iz policije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:25