/ - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
03/12/2021 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Идентификована криминална група: Никшићани осумњичени да су преварили стране фирме за 62.000 еура

Криминална група идентификована за извршене преваре у износу од 62.760 еура и преваре у покушају у износу од 70.000 еура

Службеници Управе полиције су поднијели кривичну пријаву против четири особе Специјалном државном тужилштву због сумње да су извршили више кривичних дјела. 

- Кривична пријава је поднијета против С.Д. (30) из Никшића због сумње да је извршио криминално удруживање и два кривична дјела превара, против Н.Д. (29) из Никшића због сумње да је извршио криминално удруживање и пет кривичних дјела превара у покушају. Кривична дјела криминално удруживање, двије преваре и четири преваре у покушају се стављају на терет В.Л. (27) из Никшића, а за кривична дјела криминално удруживање, превара и двије преваре у покушају се сумњичи М.В. (29) из Никшћа- наводе из Управе полиције.

Утврђено је да су осумњичени извршили кривична дјела која им се стављају на терет, на штету више правних лица са подручја Њмачке и Аустрије. 

- Наведене особе су на штету правних лица из Њемачке и Аустрије, сумња се, фалсификовањем налога за пренос средстава код пословних банака, стекли противправну имовинску корист 62.762 еура. Односно, они су путем  фалсификованих fax налога, са рачуна више правних лица из Њемачке и Аустрије  отворених код пословних банака,  лажним налозима за плаћање, са рачуна банака из Њемачке и Аустрије, преносили на своје рачуне у Црној Гори - сврха уплате „помоћ породици“, наведена новчана средства и након приспијећа средстава на рачуне у цијелости готовински подигнули-саопштено је из УП.

Какао је саопштено, поред ових, „успјелих”, трансакција извршених преваром, фалсификовањем налога за пренос средстава, осумњичени су на исти начин извршила више покушаја трансфера новчаних трансакција у износу од око 70.000 еура, са рачуна правних и физичких лица из Аустрије и Њемачке, који су осујећени ажурношћу службеника пословних банака код којих су ова лица имала отворене рачуне.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:06