/ - Фото: Илустрација, портал Дан
24/11/2021 u 09:23 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Кавчани" опет приведени у СДТ: Капетана отели у Спужу, држали га заробљеног у Котору?

Докази су базирани на основу материјала прикупљеног преко апликације SКY, гдје је пресренута комуникација неких од особа обухваћених истрагом

У Специјалном државном тужилаштву настављено је саслушање наводних чланова кавачког клана, сазнаје незванично портал Дан. Тако, привођењем лица која се повезују са овом групом, настављена је истрага  у новом извиђају због сумњи да су  кавчани свирепо  мучили а затим након тога убили Мила Радуловића званог Капетан.

Црногорска полиција је опсежном акцијом, која је спровођена дуже времена, открила детаље дјеловања ове криминалне организације и дошла до основаних сумњи да су чланови кавачког клана повезани са извршењем тешких кривичних дјела. 

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: СДТ покренуло поступак због вишеструког убиства у ЦГ, Међу осумњиченима Беливук и Миљковић

Како је раније писао портал Дан, према сазнањима од  више извора блиских истрази, по унапријед припремљеном плану Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић су 14.10.2020. године у Спужу отели Радуловића који се тамо налазио са  Дамиром Хоџићем и Адисом Спахићем.

Докази су базирани на основу доказа прикупљених преко апликације SКY, гдје је пресренута комуникација неких од особа обухваћених истрагом. Капетан се водио као нестало лице, наводно су га отели Беливук и Миљковић кад су у Спужу убили Спахића и Хоџића.

(ВИДЕО / ФОТО) СДТ приказао фотографије убиства из Спужа које је Беливук слао кавчанима

Како сазнајемо, овом истрагом обухваћени су Игор Божовић, Слободан Кашћелан, Радоје Звицер, Милан Вујотић, Драган Кнежевић, Радоје Живковић, Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић, Ратко Живковић, Милош Радоњић, Душко Рогановић и Владимир Вучковић.

Према незваничним сазнањима портала Дан, наконшто су кавчани убили Спахића и Хоџића, отетог Радуловића су премјестили на територији Котора. Истрага сумња да су осумњичени уз обману, пријетње и физичку силу  од њега изнудили и новац.

Уз насилничко физичко поступање, наводно су наредили Радуловићу да им ода све онформације везане за дјеловање криминалне групе којој је он наводно припадао, шкаљарском клану.  Након тога, према наводима истраге, Радуловић је убијен  21.12.2020. 

Двоструко убиство у Спужу

Подсјећамо, Специјално државно тужилаштво Црне Горе покренуло је поступак против више особа због вишеструког убиства. Оптужницом су обухваћени Вељко Беливук и Марко Миљковић. Оптужен је и  Р. Живковић. Предмет истраге је убиство Дамира Хоџића и Адиса Спахића.

Кривична пријава поднијета је против четири лица (Б.В., М.М., Ј.Н. и Ж.Р.)  због основане сумње да су у другој половини 2020 године, на територији Црне Горе, Б.В. и НН лице формирали криминалну организацију, која за циљ има вршење кривичних дјела за која се по закону може изрећи казна затвора у трајању од четири године или тежа казна, ради стицања незаконите добити и моћи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 17:47