/ foto: srđa boljević
09/12/2022 u 15:23 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Tužilačko zadržavanje osumnjičenima zbog bombe kod kuće Spasojevića

Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je krivični predmet protiv osumnjičenih Željka Lakušića (34) i Filipa Popovića (21), zbog krivičnog djela izazivanje opšte opasnosti i krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, izvršenog na štetu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

- Nakon saslušanja osumnjičenima je određeno zadržavanje do 72 časa od časa lišenja slobode- saopštio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Službenici Uprava policije su u saradnji sa postupajućom tužiteljkom Majom Knežević rasvijetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora Predraga Spasojevića.

- Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mjera i radnji, kao i odgovarajućih vještačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž.L. (34) i F.P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića-rečeno je juče iz Uprave policije.

Podsjećamo, na kapiju od porodične kuće Spasojevića aktivirana je bomba tokom noći prvog decembra. Tom prilikom pričinjena je manja materijalna šteta.

- U predmetu formiranom povodom bacanja i aktiviranja eksplozivnih naprava - bombi u neposrednoj blizini porodične kuće načelnika Istražnog zatvora P.S., postupajuća državna tužiteljka Maja Knežević naložila je službenicima Uprave policije, nakon izvršenog pretresa, da liše slobode Ž.L. i F.P., zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija- saopštio je rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici Duško Milanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:47