/ - VISI SUD/ - DAN
07/12/2022 u 17:29 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Lazović ostaje u pritvoru do daljnjeg

Specijalno državno tužilaštvo, u istrazi koju vodi protiv Lazovića, ima rok do januara 2023. godine, tačnije krajem tog mjeseca, za podizanje optužnice

Petra Lazović, službenik ANB-a, do daljnjeg ostaje u pritvoru, potvrđeno je za portal Dan od izvora iz Višeg suda.

Vanraspravno vijeće podogorčkog Višeg suda usvojilo žalbu Specijalnog tužilaštva i preinačilo je rješenje kojim istražni sudija prihvatio jemstvo za Lazovića od 1.640.300 eura.

Sud provjerava likvidnost jemstva za Lazovićevu slobodu

Podsjećamo, Specijalnom državnom tužilaštvu ranije je proslijeđe  predlog za jemstvo za Lazovića. Tim predlogom porodica Petra Lazović Višem sudu u Podgorici ponudila je tri nekretnine čija je vrijednost 1.139.289 eura i 100.000 eura u gotovini.  Uz to ponuđena je i gotovini na ime jemstva kao garanciju da Lazović neće pobjeći, ukoliko mu se ukine pritvor.

Pomenuto vijeće je već jednom ukinulo rješenje sudije za istragu, kojim je prihvaćeno milionsko jemstvo za Petra Lazovića i vratilo predmet na ponovno odlučivanje.

Lazović će se braniti sa slobode: Sud prihvatio milionsko jemstvo

Nakon  određenih provjera likvidnosti kompanija koje su garantovale za slobodu Lazovića, sutkinja za istrage je donjela istu odluku. Na to rješenje SDT je ponovo uložilo žalbu.

Rok za podizanje optužnice protiv Lazovića ističe u januaru

Specijalno državno tužilaštvo, u istrazi koju vodi protiv  Lazovića, ima rok do januara 2023. godine, tačnije krajem tog mjeseca, za podizanje optužnice, o tome je ranije pisao portal Dan.

Lazoviću određeno zadržavanje: "Negirao krivicu, sam se predao policiji"

Prema navodima SDT - a sumnja se da je on radio za pripadnike kavačkog klana Višem sudu u Podgorici ponuđeno je jemstvo za osumnjičenog službenika policije Petra Lazovića, potvrđeno je za portal Dan od više izvora bliskih odbrani i Višem sudu.

Advokatica demantuje ministra: Lazović je zadužio pištolj stupanjem u ANB, a ne četiri dana prije hapšenja

Podsjećamo, Lazović je uhapšen 18. jula po nalogu SDT-a zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, krijumčarenje, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i zloupotreba službenog položaja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:51