/ - ZGRADA OB ROŽAJE/ -DAN
20/09/2022 u 21:12 h
V.Ra.V.Ra.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Nakon pisanja Dana: Smijenjen načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Rožajama

Reagovao direktor Uprave policije Zoran Brđanin

Direktor Uprave policije, Zoran Brđanin, smijenio je Ernesta Redžovića, sa mjesta načelnika  Odjeljenja bezbijednosti u Rožajama. Istovremeno sa mjesta šefa kriminalističke službe, smijenjen je Sead Husović.

Redžović je smijenjen nakon što je Alen Kalač, odbornik u lokalnom parlamentu u tekstu ’’Načelnik i inspektori policije tukli se na ulici’’, koji je prenio ’’Dan’’, upozorio da je građanima ove opštine ugrožena bezbijednost. Iz izvora bliskih rožajskoj policiji dužnost načelnika će do imenovanja novog rukovodioca, vršiti  Budo Korać, komandir policije u Odjeljenju bezbijednosti a mjesto šefa kriminalističke policije, pokrivaće Edževit Nurković, koji obavlja poslove inspektora za opšti kriminalitet.

Kalač je u izjavi za –Dan-  da su u posljednjih nekoliko mjeseci učestali verbalni i fizički obračuni izmedju načelnika OB-a Ernesta Redžovića i pojedinih inspektora u toj ustanovi.

-U posljednje vrijeme samnom je kontaktirao veliki broj gradjana, koji su tražili da javno obznanim šta se dešava u Odjeljenju bezbijednosti u našoj opštini. Svi su izrazili zabrinutost za bezbijednost svojih porodica. Prije oko mjesec ipo do dva bio sam svjedok kada se ispred zgrade policije fizički sukobio načelnik Redžović i inspektori, Safet Sinanović i Armin Halilović, dok su ih komandir policije i šef kriminalističke službe razdvajali – ispričao je Kalač za Dan.

Kalač je ustvrdio da je stanje u rožajskoj policiji krajnje zabrinjavajuće i da je sve krenulo od ubistva Semira Murića u decembru prošle godine ispred Osnovnog suda u Rožajama.

 -Tom prilikom bili su ugroženi životi više stotina  građana Rožaja koji su se zatekli na mjestu incidenta kada je ranjen jedan policajac– rekao je Kalač.

Kalač je podsjetio na nestanak 110 kilograma droge, čijom zaplenom je polovinom prošle godine rukovodio Redžović. Mediji su tada prenijeli da je droga zaplijenjena 29. jula prošle godine u blizini državne granice u selu Bać, kada su dva nepoznata lica odbacila četiri pakovanja marihuane i pobjegla.

Kako je tada saopšteno iz UP pronadjeno je ukupno 120,7 kg marihuane, ali nakon nekoliko dana je evidentirano da je zaplijenjeno svega 10 kg narkotika dok je ostatak od 110 kilograma navodno bila djetelina.

Zbog sumnje u naknadno iznesene podatke, Odjeljenje unutašnje kontrole pokrenulo je postupak, koji, prema našim saznanjima još nije završen.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 15:15