зикс спуж / - дан
05/10/2022 u 17:13 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Odluka sudije: Brnoviću i Pejoviću pritvor 30 dana

Pejović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a Brnović za stvaranje kriminalne organanizacije i zloupotreba službenog položaja putem pomaganja

Sudija za istragu podgoričkog Višeg suda Dragoje Jović, odredio je pritvor do 30 dana Daliboru Brnoviću i Milutinu Pejoviću.

Pejović se sumnjiči za stvaranje kriminalne organizacije, produženo krivično djelo primanje mita i zloupotreba službenog položaja, a Brnović za stvaranje kriminalne organanizacije i krivično djelo zloupotreba službenog položaja putem pomaganja.

Šverc cigareta - SDT: Uhapšen načelnik Odjeljenja za sprečavanje krijumčarenja i tri člana komisije

Pritvor im je određen zbog, kako je saopšteno RTCG iz Višeg suda, opasnosti od uticaja na svjedoke. Kako saznajemo, Višem sudu nije stizao predlog da se odredi pritvor Elviru Adroviću.

Podsjećamo, u sklopu akcije sprečavanja krijumčarenja zaplijenjenih cigareta u pritvoru su zadržani Dalibor Brnović, direktor firme "Brnović trans", ali i dvojica službenika Uprave prihoda i carina – Elvir Adrović, šef Komisije za uništavanje cigareta UPC i Milutin Pejović, vođa mobilnog tima za suzbijanje krijumčarenja UPC.

Akcija razotkrivanja državnog šverca vođena je u strogoj tajnosti i trajala je duže od mjesec i to bez učešća crnogorske policije, a tri privredena, kako prenose mediji, ne znače kraj istrage koju su sproveli pripadnici Specijalnog policijskog odjeljenja po nalogu Specijalnog tužilaštva, a na osnovu informacija Agencije za nacionalnu bezbjednost i britanskih obavještajaca.

O tome svjedoči i podatak da su u petak veče 1. oktobra nalozi za informativne razgovore dati policiji svega jedan sat prije nego su obavljena saslušanja.

Tridesetak dana ranije agenti SPO su, prema datim instrukcijama, iz dana u dan pratili poteze ljudi iz Uprave prihoda i carina, uključujući i direktora UPC Rada Miloševića i ekipu koju on kontroliše.

Kompletna operacija je kulminirala u četvrtak 29. septembra kada je organizovan transport koji je tajno sniman, da bi sljedećeg dana bile sklopljene kockice velike prevare koja je, najvjerovatnije, krenula iz Uprave prihoda i carina.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 23:52