/ - илустрација
24/01/2022 u 16:54 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Оптужен због удеса: Подгоричанин прошао кроз црвено, повријеђен возач

Усљед пропуста је у раскрсници дошло до контакта возила

Подгоричанин Б. В., по занимању радник у грађевинској фирми који је раније неосуђиван, оптужен је за удес у којем је једна особа тешко повријеђена.

Како је наведено потврђеном оптужницом Основне државне тужитељке Јелене Протић, 25. септембра 2021.године око 07,30 часова, у Подгорици, не придржавајући се саобраћајних прописа из чл.143 ст.2 у вези ст.1 тач.1 Закона о безбједности саобраћаја на путевима Б.В. је угрозио саобраћај и довео у опасност живот и тијело људи, усљед чега је код другог наступила тешка повреда.

- Управљајући путничким возилом средњом саобраћајном траком десне коловозне траке, те доласком на означену раскрсницу, која је регулисана семафорима, није придржавао забране изражене црвеним свијетлом на семафору, која значи забрану проласка кроз раскрсницу. Већ је без заустављања ушао у раскрсницу, у тренутку када је из правца улице средњом саобраћајном траком десне коловозне траке, у раскрсницу ушло путничко возило којим је управљао И. З., када је за његов смјер кретања било укључено зелено свијетло- наведено је у оптужници.

Усљед пропуста је у раскрсници дошло до контакта возила осумњиченог и другог возила којом приликом је сувозач у возилу марке “ВW”, оштећени Р. М., задобио тешку тјелесну повреду.

Тако се оптужени терети за  кривично дјело тешко дјело против безбједности јавног саобраћаја из чл.348 ст.1 у вези чл.339 ст.1 Кривичног законика Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 15:27