/ - FOTO: PLAćENE UBICE KOJE SU SNIMILE NADZORNE KAMERE (KOLAž: PORTAL DAN)
22/06/2022 u 13:02 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Plaćene ubice ne strahuju ni od kamera: Likvidacije nastavljene po starom "receptu"

Međutim, pitanje je da li je to sve dovoljno da se sakrije "rukopis" profesionalnih ubica...

Zatišje u kriminalnom podzemlju trajalo je svega oko godinu dana....Nakon čega su se opet začuli rafali i eksplozije koje su nastavile crni niz  žrtava sukoba kotorskih klanova. O tome govori i nedavno  ubistvo Milića Minje Šakovića.

Tako i pored snimka sa nadzornih kamera Budve, istražni organi još sa sigurnošću ne mogu da utvrde ko je osoba sa snimka, čiji prikaz su u medije nezvanično dostavili iz policije, a koja se povezuje sa ovom likvidacijom.

Ovo nije prvi slučaj u kojem su nadzorne kamere snimile ubicu ili osumnjičenog za povezanost sa plaćenim ubistvima.

Međutim plaćene ubice ne "strepe" ni od kamera. I dalje se, po svemu sudeći, nastavlja po "starom" receptu izvršavanje likvidacija:  Maska, kačket, kapa, rukavice, garderoba i obuća veće veličine,  tamna odjeća, kapuljača...sve je to sastavni dio onih koji za novac potegnu obarač.

Međutim, pitanje je da li je to sve dovoljno da se sakrije "rukopis" profesionalnih ubica. Ipak, i ako ima istraga koje nisu za sada imale rezultate i pored izuzetih video-nadzora, ima i onih koje jesu.

UBISTVO ŠAKOVIĆA: KOGA JE SNIMILA KAMERA?

Istraga povdom ubistva Milića Minje Šakovića još nema zvaničnih indicija o tome ko je počinilac ovog krivičnog djela. Međutim, i ako je neko iz policije u medije pustio foto-isječak snimka sa nadzorne kamere, o  tome nema više informacija...

image

Kamere snimile osobu nakon ubistva Šakovića

- FOTO: DAN (DNEVNA NOVINA DAN)

Tako se ne zna da li je osoba koja je prikazana na snimku zvanično osumnjičena...da li joj se gubi trag...i da li je povezana sa direktnim izvršenjem ubistva, logistikom i slično....

UBICA NA BICIKLU

Državljanin Srbije Nikola Jovanović osumnjičen je za ubistvo Igora Mitrovića (39) iz Bara, koji je usmrćen u sačekuši u blizini svoje kuće, između Šušanja i Črvanja 2017.godine.

Barski inspektori  tada su došli  do fotografije muške osobe koja je u sred bijela dana ispalila smrtonosne hice u tridesetdevetogodišnjeg Igora Mitrovića naočigled njegove supruge i dvoje maloljetne djece.

image

Ubica na biciklu (FOTO: Policija CG)

- UBICA NA BICIKLU (FOTO: POLICIJA CG)

Na Mitovića je pucano u trenutku kada je na magistralnom putu Bar Sutomore u rejonu Zelenog pojasa, između Šušanja i Črvanja zaustavio automobil kako bi njegova supruga izbacila smeće u obližnji kontejner.

Prerušen u prosjaka, sa slamenim šeširom na glavi, ubica je prišao prozoru automobila kojim je upravljao Mitrović i u njega ispalio nekoliko metaka. 

UBICA KRUŠČIĆA I DALJE MISTERIJA

Ubica Miodraga Migija Kruščića,  i dalje je misterija za istražne organe naše zemlje...

Ovu likvidaciju, koja se desila iz neposredne blizine, snimile su kamere. Takođe i na njima je prikazan ubica. Ali istraga za sada nema zvaničnih rezultata... Tako, nakon 2018., kada je Kruščić ubije, do sada nema ni optužnice ni sudskog postupka...

Miodrag Migi Kruščić ubijen je 21. maja 2018. godine u Podgorici. Ubica je prišao vlasniku diskoteke. Kruščić ga je primijetio i panično skočio sa svog mjesta, pri čemu je oborio sto.

image
- OSUMNJIčENI ZA UBISTVO MIGIJA KRUščIćA (FOTO: Policija CG)

Pokušao je da pobjegne, ali je ubica bio blizu i pogodio ga hicima iz pištolja. Iako ranjen, Kruščić je opet pokušao da pobjegne, ali je nakon dva-tri metra pao na travu. Ubica mu tada prišao i u njega ispalio još hitaca, zatim pobjegao.

I VUJAČIĆA SNIMILE KAMERE

Marijan Vujačić prije par mjeseci osuđen zbog ubistva  Veselina Kalezića i Mila Ilića. I on je jedan od onih likvidatora koje je snimila akmera. Tako je i pred podgoričkim Višim sudom video zapis ubistva sproveden kao dokaz.

Суђење Вујачићу и Поповићу: Приказан снимак убиства Илића, убицу снимило више камера

Vuјačić јe, kako prikazuјe snimak, tada na sebi imao kačket koјim јe rpekrio lice. Glavu je držao pognutu ka dolje i nakon ubistva brzim korakom udaljio se s lica mjesta...Njega je , kako je sud konstatovao, snimilo više kamera.

image
- OSUđEN ZA UBISTVO ILIćA I KALEZIćA (FOTO: POLICIJA CG)

Kako su mediji pisali, on je likvidacije i po Srbiji vršio kako bi otplatio kockarske dugove...

PLAĆENIKE ŠKALJARACA U KIJEVU SNIMILA KAMERA

I plaćenike škaljaraca, koji su u Kijevu pokušali da ubiju Radoja Zvicera, snimila je kamera.   Podsjećamo, zbog ovog zločina uhapšeni su Petar Jovanović, Stefan Đukić(optužen za ubistvo Jovana Klisića), Emil Tuzović i Milan Branković. 

(ВИДЕО) Атентатори на Звицера пред судом-оптужница враћена на дораду: Руком покрили камеру, тражили да их новинари не сликају

image
- NAPAD NA ZVICERA (FOTO: UKRAJINSKA POLICIJA)

Tada su dvojica plaćenika pucala u vođu „Kavača” u dvorištu kijevskog stambenog kompleksa „Novopečerskie lipki”, ispalili oko deset metaka u njegovom pravcu i pobjegli, zapalivši automobil koji su koristili. Ubrzo su u Odeskoj oblasti policajci uspjeli da privedu one koji su bili umješan u ovaj napad.

OD BEOGARDA DO GRČKE

I Ubistvo Davorina Baltića, koje se povezuije sa sukobom klanova, snimila je kamera. Baltić je ubijen u sačekuši  na Vračaru 1. januara 2018. godine.

image
- UBISTVO BALTIćA (FOTO:MUP RS)

Tada su kamere usnimile ubicu koji sa automatskim orzžjem puca iz neposredne blizine dok kruži oko vozila Baltića.

U Atini su 2020. ubijene navodne vođe škaljarskog klana Igor Dedović (43) i Stevan Stamatović (43) u prepunom restoranu, u kome su bili sa suprugama i djecom. Po pisanju grčkih medija sve se odigralo za manje od minute – napadači su utrčali u restoran i sa više hitaca usmrtili Dedovića i Stamatovića. Tom prilikom ranjena je i jedna žena, koja je odmah prevezena u bolnicu.

image
- UBICE IZ GRčKE? (SKRINšOT:OPEN TV)

Grčki mediji navode da se na fotografijama vide muškarci, njih četvorica, u crnim jaknama i maskirnim pantalonama kako idu ka restoranu u kom su sjedele žrtve. Takođe, vidi se i kako isti muškarci istrčavaju posle nekoliko minuta iz restorana.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:25