BOMBA PRONAĐENA U DVORIŠTU SPASOJEVIĆA / Foto: Privatna arhiva, Portal Dan
04/12/2022 u 15:56 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Porodica Predraga Spasojevića u dvorištu kuće pronašla neeksplodiranu bombu

Naime, kako smo saznali, sa bombe je bio skinut osigurač, a zašto nije eksplodirala, utvrdiće istraga

U dvorištu kuće Predraga Spasojevića, načelnika Istražnog zatvora, ukućani su danas u dvorištu kuće našli neeksplodiranu bombu, saznaje Portal Dan.

Naime, kako smo saznali, sa bombe je bio skinut osigurač, a zašto nije eksplodirala, utvrdiće istraga.

Saznajemo da se izuzimaju snimci sa video-kamera u blizini i utvrđuje da li je u pitanju bomba koja nije eksplodirala u večeri napada 1. decembra. Kuća načelnika nalazi se mјestu Podanje kod Danilovgrada.

Bačena bomba u blizini ograde kuće načelnika Istražnog zatvora

Prema našim saznanjima, policija u noći napada nije pretraživala dvorišni dio oko kuće.

Podsjetimo, 1. decembra, oko 20.20 časova, ispred ograde kuće naćelnika Spasojevića eksplodirala je eksplozivna naprava od čijih gelera je, srećom, nastala šteta samo na spoljnjoj strani ograde. Nije bilo povrijeđenih, a istragu je preuzeo tužilac.

Istraga o bombaškom napadu na imovinu Predraga Spasojevića: Kamere snimile bombaše

Počinilac, kako se tada vjerovalo, nije uspio da prebaci eksplozivnu napravu preko ograde kuće načelnika Istražnog zatvora, da bi, tri dana kasnije ukućani našli neeksplodiranu bombu.

Radonjić: Spasojeviću i njegovoj porodici dodijele policijsku zaštitu

Bomba u noći napada je oštetila samo spoljašnji dio zida, preko koјeg zasad nepoznati napadač, kako se tada pretpostavljalo, nije uspio da prebaci eksplozivnu napravu. Policija je odmah izašla na lice mjesta, a po nalogu tužioca i u prisustvu vještaka izvršen јe uviđaj.

Trenutno se ispituje da li možda u pitanju novi napad ili policija tokom prvog uviđaja nije dobro pretražila teren oko kuće načelnika.

Dugogodišnji službenik Uprave za izvršenje krivičnih sankciјa Predrag Spasoјević trenutno јe načelnik Istražnog zatvora u Spužu, a na tu poziciјu јe imenovan 1. septembra ove godine. On јe na tom mјestu zamiјenio Deјana Baukovića, koјi јe tražio da mu odobre odlazak u penziјu, nakon što јe čelu istražnog zatvora bio u dva navrata. Po imenovanju Spasoјevića, moglo se čuti da ga u Istražnom zatvoru očekuјe težak posao, prvenstveno da održi red i mir među pripadnicima zaraćenih pripadnika „škaljarskog“ i „kavačkog“ klana koјi se nalaze iza rešetaka, ali i da spriјeči uticaјe kriminalnih grupa koјi dolaze spolja. U posljednje vriјeme su učestali pretresi ćeliјa u spuškom zatvoru, a neki od pritvorenika su i јavno prozivali novu upravu UIKS-a za navodno iživljavanje prilikom upada u njihove sobe i za uništavanje inventara. Iz UIKS-a su tada odgovorili da postupaјu u skladu sa ovlašćenjima i da su u pitanju redovne kontrole, prilikom koјih službenici ne prekoračuјu ovlašćenja. Spasoјević јe godinama bio na čelu Sindikata UIKS-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:36