VISI SUD/ - DAN / - VISI SUD/ - DAN
18/03/2023 u 14:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pritvor do 30 dana Ojdaniću, Popoviću, Bajčeti i Adžiću

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je 16. marta zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom

Sutkinja za istragu podgoričkog Višeg suda Suzana Mugoša odredila je pritvor do 30 dana osumnjičenima, koji su uhapšeni u akciji Specijalnog policijskog odjeljenja Specijalnog državnog tužilaštva zbog sumnje da su bili dio organizovane kriminalne organizacije.

Pritvor je određen Mileti Ojdaniću, Vladimiru Bajčeti, Milanu Popoviću, Tihomiru Adžiću i još 11 osumnjičenih. 

"Sudija za istragu Višeg suda u Podgorici prihvatio je predlog Specijalnog državnog tužilastva i odredio pritvor okrivljenima: R.Z, Lj.M, I.S, N.B, M.N, B.J, M.M, A.K, D.M, F.Z, I.N, M.O, M.P, V.B. i T.A. za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, pranje novca, izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja", saopšteno je Portalu RTCG iz SDT-a.

Više osoba, među kojima je i nekoliko bivših policijskih službenika, uhapšeno je 16. marta zbog sumnje da su sarađivali sa kriminalnim klanom.

Jedan od uhapšenih je i Podgoričanin Vladimir Bajčeta, poznat po vezama sa Pljevljacima Darkom i Duškom Šarićem, kome je godinama bio telohranitelj.

Priveden je i inspektor u Sektoru za borbu protiv droge u Kotoru, Milan Popović.

Navodni kontakti uhapšenih sa kriminalcima otkriveni su na presretnutoj Skaj komunikaciji, koju je crnogorskim istražiteljima dostavio Europol.

Zbog sumnje da je sarađivao sa kriminalnim kavačkim klanom, ranije je uhapšen i službenik Centra bezbjednosti Podgorica, Goran Stojanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
17. april 2024 01:28