Šesnaestogodišnja žrtva ostala u drugom stanju (ilustraciјa)
10/12/2022 u 08:29 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Privodi se kraјu istraga protiv R.V.: Ulcinjanka i njena kćerka žrtve silovanja i torture

Viši državni tužilac okončaće istragu nakon što mu bude dostavljen nalaz sudsko-medicinskog vještačenja o vrsti, težini i mehanizmu nanošenja tjelesnih povreda za oštećene, kao i DNK vještačenje

Više državno tužilaštvo privelo je kraju istragu protiv osumnjičenog R.V., koji se naredbom za sprovođenje istrage sumnjiči za produženo krivično djelo silovanje i dva krivična djela nasilje u porodici i porodičnoj zajednici. Osumnjičeni јe u pritvoru od septembra ove godine, a pritvor mu јe poslednji put produžen odlukom Vrhovnog suda.

Viši državni tužilac okončaće istragu nakon što mu bude dostavljen nalaz sudsko-medicinskog vještačenja o vrsti, težini i mehanizmu nanošenja tjelesnih povreda za oštećene, kao i DNK vještačenje koje je određeno naredbom.

Kako se sumnja, R.V. je od juna 2021. godine do kraja avgusta ove godine, u Ulcinju, više puta prinudio šesnaestogodišnjakinju na obljubu, što je za posledicu imalo trudnoću. Kako se navodi u naredbi za sprovođenje istrage, okrivljeni јe izvršio obljubu i nad njenom maјkom, a njegovom vanbračnom suprugom, više puta i bez njenog pristanka u periodu od juna do 31. avgusta ove godine.

Sumnja se da јe osumnjičeni neutvrđenog dana tokom avgusta 2021.godine zaprijetio oštećenima da će ih pobiti ukoliko maloljetnica odbije da ima seksualne odnose s njim, pa je ona pristala iz straha za svoj život i život svoje majke.

U Njemačkoј robiјao pet godina zbog nasilja u porodici

Za produženo krivično djelo silovanje u KZCG propisana je kazna zatvora od pet do petnaest godina zatvora, a za krivično djelo nasilje u porodici i porodičnoj zajednici, takođe u produženom traјanju, propisana je kazna zatvora od jedne do pet godina.

Osumnjičeni je prilikom davanja generalija pred državnim tužiocem izjavio da je u Njemačkoj već osuđivan i da јe robiјao pet godina zbog krivičnog djela nasilje u porodici.

Nakon toga, kako se navodi, on je na isti način prijeteći da će ubiti i njih i čitavu njihovu porodicu u više navrata prisiljavao maloljetnicu na seksualne odnose, koja je to prihvatila iz straha, a potom je maloljetna žrtva ostala u drugom stanju.

U međuvremenu, maјka maloljetnice je iz straha zasnovala vanbračnu zajednicu s osumnjičenim, nakon čega je, sumnja se, on nastavio da ih fizički zlostavlja i seksualno iskorištava. Kako se navodi u naredbi, tukao ih je, čupao za kosu, bacao ih na pod, priјetio nožem... Obje su zadobile teške tjelesne povrede. Dalje se navodi da јe 31.8. 2022. godine, na ulici u blizini zelene pijace u Ulcinju, vanbračnu suprugu, kako piše u naredbi za sprovođenje istrage, uhvatio za ruku, počeo da јe davi, a zatim јu je odgurnuo, usled čega je oštećena pala na tlo, nakon čega јu je udarao rukama i nogama po glavi i tijelu, od čega je zadobila tjelesne povrede.

Osnovana sumnja da јe osumnjičeni počinio dјela koјa mu se stavljaјu na teret proizilazi iz dokaza i podataka koji su prikupljeni u dosadašnjem toku trajanja istrage, a posebno iz iskaza svjedoka, kao i djelimično iz njegove odbrane. Osnovana sumnja da je R. V. izvršio krivična djela stavljena mu na teret proizilazi i iz izveštaja ljekara specijaliste JZU Dom zdravlja u Ulcinju na ime oštećenih.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:43