/ - Ровчанин (Фејсбук)
21/01/2022 u 13:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ровчанин: Спријечена сајбер превара, неко покушао да са рачуна ЕПЦГ пренесе 400.000 еура

Како је навео, поднијета је кривична пријава, обавијештена полиција и очекује брзу акцију откривања починилаца

Директор ЕПЦГ и функционер Демократа Никола Ровчанин објавио је на свом Фејсбук профилу да је криминалним сајбер дјеловањем и фалсификовањем докумената и печата ЕПЦГ, неко покушао да са рачуна компаније пренесе 400.000 еура на један рачун у Бриселу. Како је навео, поднијета је  кривична пријава, обавијештена полиција и очекује  брзу акцију откривања починилаца.

-Никако случајно, баш у овом тренутку друштвено-политичке кризе, 20. јануара око 9 часова ујутру, криминалним сајбер дјеловањем, које је пропраћено фалсификовањем докумената, печата ЕПЦГ, мог потписа и службеног мејла, покушано је да се са рачуна ЕПЦГ пренесе 400.000 еура на један рачун у Бриселу- навео је Ровнанин на Фејсбуку.

Додаје: "Са лажног мејла који је наизглед имао исте карактере као његов службени, те посебно лажно креираног мејла финансијског директора, уз фалсификоване налоге овјерене лоше фалсификованим печатом и потписом, те телефонским позивом упућеним банци од лица које се лажно представило да је извршни директор ЕПЦГ, издат је налог за хитан пренос ових средстава, а све то у мануелној процедури коју ЕПЦГ не користи".

“Наизглед савршено и организовано криминално дјеловање са циљем моје компромитације и наношење штете компанији је спријечено. Поднијета је кривична пријава, обавијештена полиција и очекујемо хитну и брзу акцију откривања починилаца”, каже директор ЕПЦГ.

- Врло је симптоматично да се баш у овом тренутку покушава направити такав удар. Свакоме мора бити јасно да се људи који имају чисте руке, чисте намјере и који су чистог образа не могу компромитовати. Настављамо да радимо у интересу грађана, јачањем производних капацитета компаније и чувањем енергетске стабилности цијеле државе-поручује он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:08