Spaosojević / - Синдикат УИКС
04/12/2022 u 20:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Spasojević: Vjerujem da nije riječ o upozorenju, već o pokušaju ubistva

Dodao je i da je podnio krivičnu prijavu protiv Maria Miloševića "tužiteljki koja neće da reaguje"

Načelnik Istražnog zatvora Predrag Spasojević, kome je po drugi put bačena bomba na kuću kazao je za Portal RTCG da je izuzetno nezadovoljan reakcijom institucija sistema na napade na njegovu imovinu, i optužio ih da su ili nesposobni ili korumpirani. Spasojević vjeruje da nije riječ o upozorenju, već pokušaju ubistva.

- Apsolutno sam nezadovoljan odgovorom institucija na ovu situaciju. Očigledno su institucije ili nesposobne ili korumpirane. Ne može niko da me ubijedi da ne mogu da riješe ovo, ovo je veoma jednostavna stvar. Imali su sumnjive ljude, imali su organizovanu grupu koja je to mogla da uradi, imali su mjesto, vrijeme, način izvršenja i nisu reagovali. U pitanju je ili nesposobnost ili korupcija. Drugo ne može biti ništa, kazao je Spasojević. 

Istakao je da je prije mjesec dobio prve prijetnje. No, nadležni, ističe, nijesu ništa preduzeli. Spasojević je saopštio da bi ovaj slučaj riješila "milicija", i zahvalio policijskim službenicima iz Danilovgrada. Međutim, kako kaže "nadležni iz UP, iz Tužilaštva, nadležni koji treba da se zauzmu za ovo, nijesu se zauzeli".

- Dobio sam brojne podrške, ministar je rekao da će me zaštiti i evo kako me zaštitio. Podrška je jedno a rad na terenu je drugo, kazao je Spasojević.

Kako je naveo: "Mogu samo da kažem da sam podnio krivičnu prijavu protiv Maria Miloševića tužiteljki koja neće da reaguje niti je njega niti mene zvala. Za nju je možda to neka šala da je njoj prijetio ona bi ga vjerovatno za to procesuirala".

S druge strane, advokatica Maria Miloševića Natalija Karadžić kazala je za RTCG da nije upoznata s informacijom da je protiv njenog klijenta podnjeta krivična prijava zbog prijetnji.

A na prijetnje, načelnik Istražnog zatvora odgovara: "Mogu samo da me ubiju, zaustaviti me ne mogu". 

Dodao je da je zabrinut za bezbjednost svoje porodice. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 19:00