/ ФОТО: ТУЖИЛАШТВО СРБИЈЕ
01/12/2021 u 08:47 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Чађеновић и Катнић саслушали Беливука и Миљковића

Вељко Беливук, Марко Миљковић и припадници њихове криминалне групе терете се за бројна кривична дјела, међу којима су и брутална убиства

У просторијама Тужилаштва за организовани криминал управо је завшено испитивање Вељка Беливука, Марка Миљковића и Небојше Јанковића, осумњичених за убиство Дамира Хоџића и Адиса Спахића у Црној Гори, јављају Новости.

Саслушање су обавили специјални тужилац Црне Горе Миливоје Катнић и његов најближи сарадник Саша Чађеновић.

Како сазнају Новости, Беливук, Миљковић и Јанковић су негирали да су убили Хоџића и Спахића, и отели Радуловића. Током испитивања у судници Тужилаштва за организовани криминал, признали су само личне податке

Испитивање је почело јутрос у 10, а присуствовали су и српски тужиоци за организовани криминал.

Раније је за портал Дан потврђено да ће и нека суђења бити одложена због одсуства Чађеновића и Катнића.

ДЕТАЉИ ИСТРАГЕ: СДТ покренуло поступак због вишеструког убиства у ЦГ, Међу осумњиченима Беливук и Миљковић

Подсјећамо, СДТ црне Горе упутило је надлежним органима Србије замолницу да се Вељко Беливук, Марко Миљковић, Небојша Јанковић и Ратко Живковић саслушају на околности кривичних дjела. Кaко су раниjе писали београдски медиjи, испитивање је заказано за 1. децембар.

Због остатака тијела пронађених на Ловћену истрага против 12 кавчана

Ријеч је о проширењу истраге против Беливука, Миљковића и Јанковића, а под лупом се налази и извјесни Живковић, који се не помиње у оптужници која је подигнута против криминалне групе вођа навијача.

ЕКСКЛУЗИВНО: Кавчани Капетана држали заробљеног два мјесеца, па га убили?

Поменути предмет заведен је као проширење истраге, а помиње се и ново лице – Живковић, који се не налази у оптужници Тужилаштва за организовани криминал, која је раније подигнута против криминалног клана.

Подсјетимо,  СДТ донијело наредбу о спровођењу истраге против Беливука, Миљковића, Ј. Н. и Ж. Р. због сумње да је Беливук на територији те земље створио криминалну организацију која је сада осумњичена за два убиства – Дамира Хоџића и Адиса Спахића, Хоџићевог шурака.

Поред оптужених вођа навијача, истрага се односи на Јанковића и Живковића.

Подсјетимо, Вељко Беливук, Марко Миљковић и припадници њихове криминалне групе терете се, према наводима оптужнице која је подигнута, за бројна кривична дјела почињена на територији Србије, међу којима су и брутална убиства. Оптужница је подигнута за засад пет ликвидација, а извјесно је да у претходном периоду дошло до проширење истраге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 05:59