Радоје Звицер / -Јутјуб
31/07/2022 u 17:39 h
Vojka DamjanovićVojka Damjanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zvicera sumnjiče za ubistvo advokata Ognjanovića

Advokat je bio pod svojevrsnom obradom policijske grupe "Mangusta", koju je formirala Dijana Hrkalović, u to vrijeme visoki rukovodilac MUP Srbije

Odbjegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, za kojim je i Srbija raspisala međunarodnu potjernicu, naručio je i platio ubistvo beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića.

Za organizaciju zločina bio je zadužen bosanski kriminalac Darko Elez, koji je angažovao dvojicu izvršilaca, od kojih je jedan bio direktani egzekutor. Obojici je isplaćeno po 50.000 eura, a koliko je Elez uzeo niјe poznato, a u ovom trenutku samo se nagađa da je riječ o nekoliko stotina hiljada eura.

Ovo su poslednja saznanja iz istrage, do kojih su došle "Novosti", o zločinu počinjenom prije četiri godine na Novom Beogradu.

Policija vјeruјe da bi Elez mogao da progovori o egzekuciji počinjenoj 28. jula 2018. na Novom Beogradu jer su prikupljeni operativni podaci pokazali da je upleten u ovaj zločin, i to kao organizator.

Navodno, on je sedam dana pratio advokata, i to u Obrenovcu ukradenim "golfom 5" kako bi mu "skenirao" navike i pripremio likvidaciju. Ono što dodatno komplikuje cijelu istragu je činjenica da je tih dana Ognjanović bio i pod budnim okom policije, koja ga je pratila i prisluškivala.

Advokat je bio pod svojevrsnom obradom policijske grupe "Mangusta", koju je formirala Dijana Hrkalović, u to vrijeme visoki rukovodilac MUP Srbije.

Advokat Ognjanović znao je da ga prate. O tome je razgovarao i sa svojom koleginicom Zorom Dobričanin Nikodinović.

Ognjanović je praćen i prisluškivan, kako јe to opravdavano u javnosti, jer je bio blizak sa Lukom Bojovićem i Filipom Koraćem.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 17:46