Dokument Pokreta Evropa sad / - DAN
17/11/2022 u 12:52 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

DIK: Vukčević i svi članovi Izborne komisije moraju poštovati zakon i poslovnik

Nosilac liste Pokreta Evropa sad Jakov Milatovic ocijenio je za "Dan" da je DIK poslao poruku da je Vukčevićevo ponašanje nezakonito i suprotno poslovniku

Predsjednik Izborne komisije Glavnog grada kao i svi članovi u radu se moraju pridržavati zakona i poslovnika o radu Izborne komisije, ocijenila je Državna izborna komisija dajući mišljenje na zahtjev Jakova Milatovića, nosioca liste Pokreta Evropa sad. On je od DIK-a tražio mišljenje da li je predsjednik OIK-a Veselin Vukčević bio dužan da u slučaju usvajanja predloga za dopunu dnevnog reda dozvoli nastavak sjednice komisije kako bi se komisija izjasnila o svim usvojenim tačkama dnevnog reda. Sjednica komisije završena je nakon što je Vukčević, nakon rasprave o dnevnom redu, zaključio sjednicu ne dozvolivši članovima da se glasa o dopuni dnevnog reda sa tačkom o proglašenju konačnih rezultata izbora održanih 23. oktobra i napustio salu. 

image

Jakov Milatović

- EVROPA SAD

Nosilac liste Pokreta Evropa sad Jakov Milatovic ocijenio je za "Dan" da je DIK poslao poruku da je Vukčevićevo ponašanje nezakonito i suprotno poslovniku.

- DIK je dao mišljenje i uputstvo da se svi članovi komisije, uključujuci i predsjednika, moraju ponašati u skladu sa zakonom i poslovnikom, čime su poslali poruku da je ponašanje Veselina Vukčevića nezakonito i suprotno poslovniku. Pozivamo DPS da ne opstruira mirnu tranziciju vlasti - rekao je Milatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:46