DARINKA MIJOVIĆ / - FOTO: EVRO9PSKI SAVEZ
26/09/2024 u 11:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mijović: Samo Evropski savez je garant napretka Podgorice i okosnica promjena u Crnoj Gori

Ne želim da se Crna Gora vrati u 90-e godine prošlog vijeka, godine našeg poraza, želim da pripada modernom svijetu, u kojem se zna šta je demokratija i šta su institucije, sigurna sam da samo Evropski savez može biti garant napretka u Podgorici i okosnica snažnih promjena koje su neophodne Crnoj Gori, poručila je Darinka Mijović, kandidatkinja na listi „Evropski savez – Boris Mugoša (SDP, SD, LP i građani) – Podgorica za primjer“.

- Sve dok ne budemo složni, gledaćemo kako nam se zemlja pretvara u smetlište, kako umjesto vazduha udišemo otrov, kako prećutno dajemo podršku u razaranju onog najvrijednijeg što imamo. Ne želim da budem saučesnik, ne želim da ćutim, ni pred drugima, ni pred sobom. Tako gubimo slobodu i integritet - rekla je ona.

Prema njenim riječima građani su postali taoci nakaradnog sistema.

- Pravi se predstava za narod, ali nije svima mozak ispran jeftinom propagandom. Zato treba da pokažemo elementarnnu solidarnost i budemo heroji, pokažemo ličnost, karakter koji daje sve od sebe - dodala je Mijović.

Mijović je kazala da interes društva treba da bude iznad svega, a ne interes pojedica na tuđu štetu, te da je potrebno da bude na zajedništvu, gdje će sa pravom da se kritikuje sve ono što je loše.

- Mi danas živimo zatvor na slobodi, stvaramo ljude i profile, koji će da kleče pred moćnicima i da opravdavaju svako nepočinstvo zarad svoje udobnosti. Želim da se borim za ono u šta vjerujem, jer sve možeš da uzmeš, novac, ljude, ali ne i dušu i to da si čovjek uprkos svemu - navela je Mijović.

Mijović je poručila građankama i građanima da treba da daju svoj doprinos i pokrenu se u borbi za svoja prava.

- Želim da smo ljudi kojima je stalo i da svako uradi šta može u svojoj oblasti, nevažno da li je visoko školovan ili je završio srednju školu, da li radi u administraciji ili u proizvodnji, nevažno šta je, nevažno ko je, ali da se pokrene i ustane.

Neću i ne želim da mi uništavaju ono najvrijednije, zdravlje, prirodu i slobodu - kazala je Mijović.

Mijović ističe da se treba osvrnuti na osnovne probleme u društvu i tu pokazati empatiju, solidarnost, prihvatajući se rješavanja problema o kojima, kako je dodala, na žalost ne bi trebalo ni da se razmišlja, ali se građani svakodnevno susrijeću sa njima, a oni koji bi trebalo da ih rješavaju žmure.

Mugoša: Fokus vlasti čija okosnica će biti Evropski savez biće poboljšanje uslova života u ruralnom dijelu Podgorice

- Koliko je samo štetočina u javnom prostoru, koji razaraju sve čega se dotaknu bez svijesti o tome? Koliko decenija nas vraćaju unazad?

Do nas nijesu stigli putevi, škole, vodosnabdijevanje, kanalizacija, do nas nije stigla ni briga, ni podrška, ali jeste jeftina propagnda, što je ujedno i najbolji primjer besmisla”, rekla je Mijović.

Ona je na kraju naglasila da jedino Evropski savez može dovesti do pozitivnih društvenih promjena i biti garant napretka.

- Pobjednik je na kraju onaj ko ljude motiviše na pozitivne promjene, a to će svakako biti Evropski savez, koji je ujedno i garant stabilnosti, sigurnosti i napretka u našem glavnom gradu Podgorici, a ujedno i okosnica snažnih promjena koje su neophodne Crnoj Gori, jer ovo je vrijeme za nas - zaključila je Mijović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. septembar 2024 11:57