Članovi DIK-a usvojili prigovor Jakova Milatovića / Mićko Vujisić
01/12/2022 u 13:55 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) DIK: Nijesmo utvrđivali konačne rezultate izbora

Milatović se DIK-u obratio nakon što se Izborna komisija Glavnog grada nije izjasnila o njihovom prigovoru zbog neproglašenja konacnih rezultata lokalnih izbora u Podgorici

Državna izborna komisija nije utvrđivala konačne rezultate izbora za Skupštinu Glavnog grada  budući da je to zakonska nadležnost Izborne komisije Glavnog grada, saopšteno je iz DIK-a. Iz DIK-a navode da su usvojili prigovor Jakova Milatovića, nosioca liste pokreta Evropa sad, kojim se zahtijevalo da se utvrdi da je Izborna komisija Glavnog grada propustila da donese odluku  u zakonskom roku od 24 sata od podnošenja prigovora te da se saglasno Zakonu o izboru odbornika i poslanika ovaj prigovor smatra usvojenim.

– Nakon što je izvršila uvid u dokumentaciju Državna izborna komisija je zaključila da je prigovor kojim se traži utvrđivanje konačnih rezultata izbora održanih 23.10.2022. godine podnesen Izbornoj komisiji Glavnog grada 29.11.2022. godine. Državna izborna komisija donijela je rješenje kojim je utvrdila je da se zbog propusta IKGG da održi sjednicu i odluči u zakonskom roku od 24 časa, prigovor Jakova Milatovića br. 5987/22 podnesen IKGG saglasno članu 109 stav 3 smatra usvojenim. Napominjemo da Državna izborna komisija na današnjoj sjednici nije utvrđivala konačne rezultate izbora za Skupštinu Glavnog grada, budući da je to zakonska nadležnost Izborne komisije Glavnog grada, već je donijela rješenje kojim se prigovor podnesen Izbornoj komisiji Glavnog grada 29.11.2022. godine po zakonu smatra usvojenim – saopšteno je iz DIK-a. 

Jakov Milatović se DIK-u obratio nakon što se Izborna komisija Glavnog grada nije izjasnila o njihovom prigovoru zbog neproglašenja konacnih rezultata lokalnih izbora u Podgorici.

Milatović je nakon podnošenja prigovora DIK-u poručio da očekuju njihov pozitivan odgovor te da nepostupanje IK-a po njihovom prigovoru znači i da su već sada proglašeni konačni rezultati izbora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:09