/ foto: LAZAR RUZIC
04/10/2022 u 21:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milošević: Policija mi je oduzela telefon, moja ostavka zavisi od dalje istrage

- Poziv za saslušanje sam dobio negdje oko 23 časa u subotu, a oko sat kasnije sam sa dokumentacijom otišao u policiju. Išao sam svojim automobilom, istakao je on

Moja ostavka na čelu Uprave prihoda i carina Crne Gore (UPC) zavisi od toga šta će se desiti tokom predstojeće istrage. Ne osjećam odgovornost za nestanak cigareta koje je država oduzela u Slobodnoj zoni Luke Bar, ali tu postoji moralna obaveza, kazao je Libertasu direktor UPC Rade Milošević.

Milošević je po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, saslušavan zbog nestanka kamiona punog cigareta, koje je država oduzela u lučkoj Slobodnoj zoni, a koje su bile predviđene za uništenje u nikšićkoj fabrici.

Zbog sumnje da su počinili to krivično djelo policija je, prema nezvaničnim informacijama, uhapsila šefa Komisije za uništavanje cigareta UPC Elvira Adrovića i vozača kamiona Dalibora Brnovića.

- Policija mi je privremeno oduzela službeni telefon. I dalje je kod njih taj aparat na kojem su sve aplikacije koje sam koristio za posao, rekao je Milošević. 

On je dodao da je na saslušanje u podgoričkoj policiji otišao u svojstvu građanina.

- Poziv za saslušanje sam dobio negdje oko 23 časa u subotu, a oko sat kasnije sam sa dokumentacijom otišao u policiju. Išao sam svojim automobilom, istakao je Milošević.

Ni u jednom trenutku, navodi Milošević za "Libertas", nije imao bilo kakvu informaciju o nestanku kamiona sa cigaretama, i navodi da nije imao informaciju kad kreće postupak koji se tiče nestajanja kamiona sa cigaretama vrijednim gotovo milion eura.

- Riječ je o postupku koji traje 3-4-5 dana. Nijesam imao informaciju kad šta kreće, koja je dinamika. Njih petoro je to pratilo. Ja sam ih obilazio, naveo je Milošević i dodao da zvanično nije dobio ni informaciju da je sporni kamion pronađen.

“To sam pročitao u medijima”, kazao je Milošević.

Naveo je i da nije upućen ni u navodno hapšenje službenika institucije čiji je direktor – šefa Komisije za uništavanje cigareta UPC Elvira Adrovića.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:39