Абазовић са Озан / - фото: Бојана Ћупић
13/05/2022 u 20:44 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић са Озан: Турска фондација реализује јаке пројекте на мање развијеним подручјима Црне Горе

Влада Турске је спремна да са Владом Црне Горе унаприjеди односе у наредном периоду, како у диjелу економиjе и инвестициjа, тако и у jачању сарадње у области културе и образовања - истакла је Озан

Црна Гора и Турска су савезници и приjатељи коjи теже унаприjедити своjе односе, констатовано jе данашњем састанку предсjедника Владе Дритана Абазовића и амбасадорке РепубликеТурске у Црноj Гори Сонгул Озан, саопштено је из Кабинера премијера.

Како се наводи, на самом почетку, амбасадорка Турске Озан уручила jе предсjеднику Абазовићу честитку предсjедника Турске Реџепа Таjипа Ердогана поводом ступања на дужност и истакла да jе Црна Гора савезник и приjатељ њене државе са коjим диjели заjедничку историjу и културу, и спремност да заjедно раде на унапређењу односа.

 - Влада Турске је спремна да са Владом Црне Горе унаприjеди односе у наредном периоду, како у диjелу економиjе и инвестициjа, тако и у jачању сарадње у области културе и образовања - истакла је Озан.

Захваливши се на упућеноj честитки предсjедника Турске Ердогана, предсjедник Владе Абазовић нагласио jе да jе Турска наш jако битан партнер и приjатељска земља са коjом тежимо остварити сарадњу на jош већем нивоу.

 - Добар показатељ наше сарадње је турска фондациjа ТИКА, коjа годинама реализуjе jаке проjекте на мање развиjеним подручjима Црне Горе - додао је Абазовић.

Он је казао да Влада Црне Горе промовише регионалну сарадњу, мир, стабилност, економски и инфраструктурни развоj, за што сматрају да ће довести до раста повjерења грађана у институциjе система.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

20. april 2024 15:28