Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
17/05/2022 u 16:56 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Врата ЕУ према Црној Гори широм отворена, ову шансу не смијемо да пропустимо

Истакао је да је ово прилика која се ријетко указује и да у оваквој геополитичкој ситуацији мисли да можемо да искористимо прилику да Црна Гора буде позитиван примјер

Најважнија порука јесте да су врата ЕУ према Црној Гори отворена и да ми ову шансу не можемо да пропустимо. У ЕУ постоји велика енергија и ентузијазам за то, оцијенио је премијер Дритан Абазовић након састанка са предсједником Европског савјета Шарл Мишелом.

- Сви у ЦГ морамо да будемо веома оптимистични без обзира што су тешка времена у смислу дешавања на истоку Европе, након агресије Русије над Украјином. Сматрам да Црнас Гора ову шансу мора да искористи. Пренио сам све поруке и све наше обавезе, изузетно су задовољни што је почела да функционише правда у ЦГ. Имали смо упита који су приоритети владе и када мислимо да можемо донијети неке круцијалне одлуке које подразумјевају шири консензус, шири друштвени договор, прије свега у парламенту. Објаснили смо који су приоритети. Апелујем на политичке субјекте да ставимо националне интересе Црне Горе на првом мјесту. Као и да у оквиру чешког предсједавања ЕУ добијемо завршна мјерила.То би била једна изузетна ситуација, надам се да ћемо је искористити. Остаје још пуно  посла - навео је он

Истакао је да је ово прилика која се ријетко указује и да у оваквој геополитичкој ситуацији мисли да можемо да искористимо прилику да Црна Гора буде позитиван примјер.

- Ово ће бити мотив за политичаре да пренесемо оптимизам и покушамо да идемо напријед - казао је он медијима након састанка са Мишелом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
21. april 2024 15:27