/ -FOTO: MUP
02/07/2022 u 09:30 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Adžić: "Evropa sad" donijela je benefite vatrogascima, ali zaslužuju bolji tretman

Primjetni su i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, kazao je ministar

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, sastao se na inicijativu Strukovnog sindikata vatrogasaca Crne Gore sa njihovim predstavnicima Goranom Tripkovićem, Slavkom Tadićem i Ilijom Bogetićem.

Sasatanak je održan povodom umanjenja zarada vatrogasima-spasiocima kao posljedica obračuna minulog rada po programu Evropa sad.

Adžić je izrazio zadovoljstvo zbog povjerenja koje mu je ukazano, kao i razumijevanje i spremnost da pomogne u prevazilaženju problema. Iako su službe zaštite i spašavanja u nadležnosti lokalnih samouprava i finansiraju se iz lokalnih budžeta, nećemo okretati glavu od problema i prebacivati odgovornost već zajednički tražiti rješenja.

Cijeneći napore koje konstantno ulažete na polju zaštite naše zemlje i života građana, kao i sve opasnosti vašeg plemenitog poziva, iniciraću formiranje radne grupe sa predstavnicima Ministarstva finansija i Sindikata vatrogasaca kako bi se problem riješio u što kraćem roku, kazao je ministar.

- Program Evropa sad donio je brojne benefite zaposlenima, ali su primjetni i određeni problemi koje odgovorna Vlada mora rješavati, tim prije što su pogođeni zaposleni koji brinu o bezbjednosti i zaštiti države- poručio je Adžić na sastanku.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:28