/ - FOTO: DEMOKRATE
01/02/2023 u 10:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bečić: Dosljednost našeg spoljno - političkog kursa pokazali kroz sva glasanja u parlamentu

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić sastao se tokom radne posjete Vašingtonu sa Kami Vitmer, direktoricom Kancelarije za evropsku bezbjednost i politička pitanja u Stejt dipartmentu.

-Poželivši srdačnu dobrodošlicu u Vašingtonu Bečiću i saradnicima, Vitmer je izrazila zadovoljstvo jedinstvom i savezništvom NATO članica u svim teškim i izazovnim vremenima, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore. 

Bečić je, kako navode u saopštenju, istakao da Demokratska Crna Gora kao građanska, evropska i evroatlantska partija, bez obzira da li je u ulozi vlasti ili opozicije, svojim djelima a ne samo riječima potvrđuje privrženost navedenim principima.

-Dosljednost našeg spoljno-političkog kursa potvrdili smo prilikom svih izjašnjavanja u crnogorskom parlamentu, posebno vodeći računa o evropskim integracijama i jačanju partnerstva u okviru NATO saveza - stakao je Bečić.

Činjenica da Crna Gora aktivno učestvuje u mirovnim misijama, ispunjava sve međunarodno preuzete obaveze i našom podrškom po prvi put izdvaja 2% BDP-a za odbranu poštujući NATO standarde, potvrđuje čvrstu opredijeljenost Crne Gore da bude pouzdan i kredibilan partner Sjevernoatlantskog saveza" naglasio je Bečić.

U svijetlu aktuelne energetske krize, Bečić je posebnu pažnju posvetio važnosti energetske nezavisnosti Crna Gore govoreći o ogromnim potencijalima kada je riječ o valorizaciji solarnih, vjetro i hidro potencijala.

Direktorica Vitmer se posebno zahvalila na doprinosu jačanja našeg savezništva slanjem crnogorskih vojnika u NATO misije, odlukama o pristupanju Švedske i Finske NATO-u, usvajanju Rezolucije o osudi ruske agresije na Ukrajinu, ocijenivši to kao veoma važnu potvrdu našeg Sjevernoatlantskog partnerstva.

-Članice NATO-a moraju postati otporne na hibridne ratove, sajber kriminal i sve druge izazove na čemu se uporno i u kontinuitetu radi sa svim zemljama članicama NATO-zaključila je ona.

Predsjednik Bečić sa saradnicima tokom službene posjete Vašingtonu obavio je niz sastanaka i sa drugim visokim zvaničnicima, čime se nastavljaju snažne međunarodne aktivnosti Demokrata kao dodatna potvrda uvažavanja naše politike od strane međunarodnih partnera.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 16:58