Демократски фронт Будва / - ДФ Будва
09/05/2022 u 10:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ Будва предао изборну листу

Носилац изборне листе је доскорашњи посланик у Скупштини Црне Горе и бивши менаџер Општине Будва Мило Божовић

Демократски фронт Будва обавјештава јавност да је данас Изборној комисији предао изборну листу за избор одборника у скупштини Општине Будва који су заказани за 5.јун 2022. године.

Носилац изборне листе је доскорашњи посланик у Скупштини Црне Горе и бивши менаџер Општине Будва Мило Божовић, дипл.економиста.

 - Наша изборна листа и програм развоја гарант су да ће Демократски фронт и након следећих избора бити најјачи политички субјект у Будви и да ће наставити успјешно да врши власт. Оно што представља свакао новину на политичкој сцени и вјерујемо озбиљан демократски искорак јесте што се на нашој листи се налази 55 % припадница љепшег пола. Овим смо потврдили да упркос законском минимуму који прописује обавезну квоту од 1/3 искрено вјерујемо да жене заслужују више мјеста како на политичким листама тако и у вршењу власти и обављању најодговорнијих функција у нашем граду - саопштено је из Демократског фронта.

Такође вјерују да ће њихова листа бити листа са најмлађим просјеком година јер су, како истичу, поред постојећих кадрова шансу дали и младима који требају да преузму одговорност за развој нашег града и у том смислу дају посебан допринос да овај град крене путем стабилности и развоја. 

 - Демократски фронт је извршио предају изборне листе јер се у овом тренутку изборне радње спроводе по већ утврђеном календару и законским роковима и овим путем упозоравамо политичке актере који су у Скупштини Црне Горе изгласали неуставне измјене и допуне Закона о локалној самоуправи о одлагању избора да на данашњем засиједању не понове грешку и дерогирају Устав као највиши правни акт као ни Закон о избору одборника и посланика који јасно прописују да мандат локалној скупштини траје четири године и да се не може продужити никаквом политичком комбинаториком - наводе они.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 22:46