/ Фото: Иван Петровић Ипе
24/11/2021 u 15:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ДФ: Нова влада ће трајати до 2024. године

Како су нагласили, и сада кад имају прилику да дођу до поштеног договора, опет неко уцјењује

Да не би било забуне, став Демократског фронта о избору нове Владе подразумијева њено трајање до 2024. године, поручују из овог политичког савеза.

 - Подсјећања ради, наш политички савез је био пристао и на реконструкцију постојеће Владе коју је подржавало 38 посланика парламентарне већине, али три посланика УРЕ нису пристајали на такво решење.  На крају тих разговора, добили смо у форми уцјене одговор да је најбоље да све остане како је било, иако смо се сви сложили на почетку разговора да је постојеће стање неодрживо - наводе из ДФ-а.

Како су нагласили, и сада кад имају прилику да дођу до поштеног договора, опет неко уцјењује.

 - Наша платформа је поштен и људски искорак у правцу решавања тешке политичке кризе у којој се налази Црна Гора и нама из ДФ је природно да са постојећим партнерима дођемо до новог договора. За нас је прихватљив недавни став предсједника Демоса, Миодрага Лекића, који је саопштио на последњем састанку представника парламентарне већине, да би само онај ко би имало одступио од коалиционог споразума, и поступао супротно постигнутом договору, једини одговарао за пад владе.  Тада би такав политички субјект био јасно и јавно осуђен од стране свих других партнера да је крајње неодговоран и не би имао било какву политичку будућност - закључују из ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 04:28