/ - Фото: Скриншот
20/01/2022 u 20:09 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јоковић: Никад нећемо издати СНП, српски народ и СПЦ; Мандић: Од ове свађе има корист само ДПС

ДФ покушаће још једном да обави разговоре са лидерима странака парламентарне већине...Српски народ највише брани достојанство Црне Горе, казао је Андрија Мандић

СНП није приватна партија, какав је став одлучује главни одбор СНП-а, никад нећемо издати СНП, српски народ и СПЦ у Црној Гори, казао је Владимир Јоковић у емисји " Аргументи" на ТВЦГ у којој говори о актуелној ситуацији.  Андрија Мандић (Нова српска демократија) казао је у емисији да од ове свађе кроист има само ДПС.

-Очигледно да је мањинска Влада за премијера решење...Што се тиче СНП-а гласаћемо. Ми ову Владу нећемо рушити, нити ће нас глас бити 41. Мислим да овај премијер најбоље демантује сам себе. Ми смо свих пет дошли и рекли гласаћемо како партија заузме став. Никад СНП неће бити против интереса Црне Горе, СНП-а и Поритв интереса Српског народа и СПЦ у Црној Гори...-казао је између осталог Јоковић

Андрија Мандић из Нове српске демократије је казао да грађани треба да знају да нико нема право да изда већинску вољу.

-Ово је важна политичка раскрсница, овдје се одлучује о вољи хиљадама грађана који су славили 30.августа...ова Влада нема подршку више од шест мјесеци. Прва иницијатива је била реконструкција..након тога ДФ је предложио да се бира нова Влада и то није наишло на подршку...Ми смо потом саопштили да је најпоштеније да се мандати врате народу и да се одрже ванредни парламентарни извори...-казао је између осталог Мандић.

Он је додао да ће ДФ уложити још једна напор.

-ДФ покушаће још једном да обави разговоре са лидерима странака парламентарне већине...Ово је нови моменат, Влада је исцрпила свој рад, Влада је већином гласова министара доњела одлуку да су најбоље решење избори. Покушаћемо да разговарамо са колегама из парламентарне већине...Од ове свађе има корист само ДПС-нагласио је он.

Мандић је додао је да би било њудски да Кривокапић и Абазовић поднесу оставке. Поручио је да "ако пропадне иницијатива ДФ-а а неко покуша да изигра вољу од 30.августа, нека слободно рачуна на то да ће ДФ позвати оне који су изабрали ту вољу да изађу да одбране то".

-Људски да замолим Абазовића и Кривокапића да помогну овом народу и поднесу оставке-изјавио је Мандић.

Јокоивић је казао да није угрожена национална безбједност. 

- Ја сам раније рекао подржаћемо експертску Владу али да кад заврше нико од њих не може формирати ни једну партију...Сад министри најављују, предсједник преко својих чланова формира неке групе...апсолутно није испоштовано ништа што смо се договорили...Овдје је једна специфична, никад виђена ситуација. Имамо Владу коју подржава десетак посланика...овдје мислим да нема политичке одгооврности. Када је ДФ рекао да не подржава ову Владу, премијер је требао да изађе и каже "ја хоћу да провјерите ову Владу"...-казао је између осталог Јоковић.

Он је питао зашто на једној сједници не би могли изгалсати Тужилаштво и Главног специјалног тужиоца.

-Све је могуће ако постоји постојећа воља и дођу прави људи на право мјесто...Логично је било да буде потписан и темељни уговор..Сви смо изневјерили наше гласаче..Било је речено да ће бити потписан темељни уговор, је ли био попис становништва...јесмо ли рекли да треба бити пречишћен бирачки списак...и шта се десило, ништа...Одговорна је Влада и премијер који није то спровео. Влада је сама себе смјенила, има сама проблеме, први је изашао потпредсједник Владе да провјери да ли има подршку у парламенту...-прецизирао је Јоковић.

Мандић је нагласио да је највећи проблем криминални режим ДПС-а.

-...Таква љубав према фотељама од људи који се никад раније нису бавили политиком, ја то у животу нисам регистровао...Већинска Црна Гора није гласала на изборима да би с енеко везао за фотељу а да нема осјећаја а да се тој већини треба помоћи...ова Влада није могла да одузме један "Мајбах" од Ђукановића"...Многе од ових сједница што су заказане технички неће моћи да се одрже ако не буде већчине у парламенрту- сматра Мандић.

Јоковић је рекао да ће СНП учинити све што је у његовој моћи да оно што је обећано грађанима, у оквиру буџета, буде испоштовано.

-Овако направљена Влада је један потпуно пропали експеримет. Спајати нека министарства толико гломазно... Ова Влада сама себе руши, не руши је нико са старане...Ни сад нисмо подњели иницијативу за рушење ове Влде, никад ништа што је договорено премијер није испоштовао.. Све је решење, само статсу кво није решење-казао је Јоковић на питање да ли су ванредни избори решење и ову Владу назвао експертско-породичном.

Он је додао да је само питање ко ће спроводити те изборе и нагласио да му нико никад ни једну ријеч није рекао ни за једну функцију. Мандић је навео да српски народ највише брани достојанство Црне Горе.

-Ми ових дана имамо интензивну међународну комуникацију. То СНП тумачи да је међународни фактор СНП препозано као дио који може бити фактор стабилности Црне Горе..-саопштио је Јоковић.

Мандић је рекао да у Црној Гори постоји снажна криминална хоботница, да се из Црне Горе пријети и предсједницма сусједних држава да ће бити  ликвидирани и међународни фактор препознаје да неко мора да се избори против те хоботнице. 

Јоковић је поручио да било која влада у којој евнтуално буде СНП приоритети ће бити иницијатива Отворени Балкан, Темељни уговор са СПЦ, бескомпромисан пут ка ЕУ и борба против корупције, помирење у Црној Гори и закон о поријеклу имовине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:35