Кривокапић   / Фото: Иван Петровић Ипе
02/12/2021 u 17:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кабинет Кривокапића поручио ДПС-у: А ти, ти се нећеш вратити

За Ђукановића из премијеровог кабинета казали да је предсједник ДПС-а на корак од оставке, а за Душка Марковића да је у дубокој оставци

Кабинет предсједника Владе Здравка Кривокапића поручио је данас ДПС-у "да се више никад неће вратити". 

Из Кабинета премијера су реаговали пошто је шеф посланичког клуба ДПС-а Данијел Живковић данас саопштио да је преко двије трећине владајуће већине казало да Влада нема подршку.

(ВИДЕО) Живковић: Преко двије трећине владајуће већине казало да Влада нема подршку

Како су казали, ових дана црногорска јавност свједочи хорском нарицању предсједника ДПС-а Мила Ђукановића, који је на корак од оставке и бившег потпредсједника и посланика Душка Марковића, који је у дубокој оставци.

- Као и неколицине „тастер” партијских омладинаца и гестикулирајућих прототипа свога господара, како покушавају одржати у животу идеју о наводном политичком ускрснућу ДПС-а. Предсједник ДПС-а (на корак од оставке) нам поручује како је вријеме ове Владе „вријеме пропадања Црне Горе”. По страни што Свјетска банка и Европска банка за обнову и развој процјењују да ће раст црногорске економије у овој години бити највећи у Европи - између 12 и 13 посто; по страни што је ова Влада припремила програм који ће омогућити минималну зараду од 450 еура и просјечну плату од 700 еура; по страни то што је захваљујући хеџинг аранжману са двије европске и двије америчке банке, ова Влада заштитила државу од валутног ризика, у који је доведена захваљујући ДПС-у, те смањила кредитну камату за аутопут са два посто у доларима на 0,88 посто у еурима; по страни то што је ова Влада, у десетинама случајева, заштитила државу и грађане од породичних монопола, непотизма и штеточинстава претходне власти- истакли су из кабинета Кривокапића. 

Додају да је Ђукановић исти онај човјек који је у посљедњих годину дана, све своје ресурсе упрегнуо у сврху пропагандне подвале да је ова Влада „проруска и антизападнаˮ.

- Међутим, читајући Извјештај Европске комисије, Ђукановић вјероватно зажмури или окрене главу када дође до дијела у ком је децидно записано да је вањска политика Црне Горе у потпуности - дакле стопроцентно - усклађена са вањско-безбједносном политиком Европске уније. У том смислу, предсједнику ДПС-а савјетујемо мање селективности и желимо му успјешне зимске припреме за оставку. Не у Мајамију, не у Дубаију, не на Британским Дјевичанским Острвима, већ у Црној Гори. Са друге стране, бивши потпредсједник ДПС-а и посланик Д.М. „убједљиво”, баш као са гумна прошлог љета, рачунајући ваљда на колективну амнезију црногорских грађана, поручује да је ова Влада „неспособна” и да „сваки дан ове Владе доноси несагледиву штету по нашу економију”. Ово саопштава неко, чији је кабинет оставио празну касу и разваљену економију постојећој Влади, претходно нас задуживши за преко милијарду еура. О (не)способности говори човјек чија је Влада произвела 100 милиона непредвиђених трошкова у вријеме изградње прве дионице аутопута, помјерала рокове за завршетак радова, оставила Монтенегро Ерлајнс у дуговима од 160 милиона, девастирала „Плантаже”, додјељивала концесије за мале хидроелектране привилегованим појединцима, дођељивала станове партијским функционерима са мјесечним ратама од 30 или 40 еура, доносила „интерне” одлуке, док је из касе Електропривреде преносила KАП-у и то 17 милиона еура- наводе из Кабинета. 

Према њиховим ријечима, Марковић је у вријеме своје политичке изолације развио неочекивани таленат за писање хуморескних бајки, или је заиста тачна гласина да се у економију и финансије разумије као у трећу лигу лихтенштајнског картинга.

- „Тастер” партијски омладинци и гестикулирајући прототипи свога господара пак најављују да имају већину за смјену Владе. То је иста она већина коју су најављивали да ће имати 30. августа прошле године, или иста она убијеђеност да се устоличење црногорског митрополита неће догодити на Цетињу. Kако и тада, тако и данас, омладинци говоре „истину” по диктату, у сусрет локалним изборима, покушавајући да убиједе грађане Мојковца, Цетиња и Петњице, а посљедично и остатак Црне Горе, да ће се ДПС ипак вратити. Уочи 30. августа, црногорски грађани су љето 2020. године проводили уз пјесму „Пада влада”. У сусрет 4. децембру, кроз зиму 2021. године провијава пјесма истог аутора, једнако сугестивна и једнако тачна: „То је било давно, па се нико не сећа. Роде нестале, једног пролећа. Вратиће се, кажу људи, ове године. Ове године, ил' догодине. А ти, ти се нећеш вратити"- закључују из Кабинета. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:30