/ MILOS KONATAR, SKUPSTINA CRNE GORE - LAZAR RUZIC
23/06/2022 u 10:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Konatar: Čeka nas dosta posla, ali će Crna Gora biti naredna članica EU

On je istakao i da u Crnoj Gori sve političke stranke treba da razmirice ostave po strani kada je u pitanju proces integracije Crne Gore u EU

Naredni mjeseci su ključni za put Crne Gore ka EU - i ne zbog Evrope, već zbog nas samih moramo završiti neophodne reforme u sudstvu, nastaviti beskompromisnu borbu protiv kriminala i korupcije, i naravno uz slobodne medije zakoračiti ka članstvu Crne Gore u EU, poručio je potpredsjednik i poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar.

On je to kazao komentarišući predstavljeni Izvještaj o napretku Crne Gore.

Konatar je pozvao sve subjekte u državi da iskoriste trenutak i daju maksimum napora kako bi Crna Gora do 2025. godine zaokružila proces pristupanja EU.

-To uostalom traži i preko 85% građana koji podržavaju naš put u EU. Takva podrška i obavezuje da kao subjekti koji upravljaju ovim procesom budemo na visini zadatka i uradimo sve stvari kako bi Crna Gora postala punopravna članica najrazvijenijih država Evrope ali i svijeta- poručio je Konatar.

On je istakao i da u Crnoj Gori sve političke stranke treba da razmirice ostave po strani kada je u pitanju proces integracije Crne Gore u EU.

-Ako se oko nečega možemo uskladiti onda je to pitanje pristupa EU. Građani to od nas očekuju a URA će dati i posljednji atom snage kako bi doprinijela ovom procesu- zaključio je Konatar.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
03. jul 2022 14:12