/ ODBOR ZA EKONOMIJU, SJEDNICA ODBORA ZA EKONOMIJU - IVAN PETROVIC-IPE
25/01/2022 u 09:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Коњевић: Кривокапић жели на сједници Вијећа да издејствује закључак о смјени директора полиције

Свака одлука Вијећа о статусу директора је незаконита јер се он може смијенити само одлуком Владе на основу писаног приједлога министра МУП-а, наводи он

Лидер СДП-а Рашко Коњевић самтра да премијер Здравко Кривокапић "у посљедњим политичким трзајима жели на сједници Вијећа да издејствује закључак о смјени директора полиције".

-Свака одлука Вијећа о статусу директора је незаконита јер се он може смијенити само одлуком Владе на основу писаног приједлога министра МУП-а. Кривокапић покушава да полицију стави у службу одбране своје фотеље. Пошто му то неће успјети не би ме зачудило да се у “знак протеста” закључа у кабинет и отпочне штрајк глађу ради угрожености његових права, пардон фотеље. Тиме би трајући циркус дозивио врхунац- наводи Коњевић.

-Када Влада буде смјењена 4.2. већинском вољом посланика у Скупштини свака његова одлука мора бити детаљно провјерена са аспекта кривично правне одговорности. Он заборавља да је брзо без имунитета а да су његови поступци кажњиви у складу са Уставом и законима-наглашава Коњевић.

 .

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:35