Krivokapić / - SDP
24/11/2022 u 13:12 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Krivokapić: Bez vanrednih izbora, CG će biti vraćena u političke i ekonomske 90-te

On je pozvan da govori pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u Evropskom Parlamentu

Samo dan nakon što je Evropski Parlament usvojio novu Strategiju proširenja Evropske unije počasni predsjednik Socijaldemokratske Partije Crne Gore Ranko Krivokapić pozvan je da govori pred poslanicima u svojstvu reportera za stanje u Crnoj Gori, saopšteno je iz SDP-a.

Krivokapićevo izlaganje pred poslaničkim klubom Socijalista i Demokrata u Evropskom Parlamentu zatraženo je, kako se navodi u saopštenju, zbog njihove izrazite zabrinutosti situacijom u Crnoj Gori.

- Mi danas u Crnoj Gori na sceni imamo politiku ustavnog puča i pokušaja izbora neustavne Vlade politikom svršenog čina. Kršenje Ustava i bezakonje postaje model preuzimanja vlasti većine koju vodi Demokratski front, koji očigledno predstavljaju politički pokret kontrolisan iz Beograda. Sve je to politika ruskog i srpskog sveta u punom naletu gdje se želi dobiti marionetska vlada u jednoj NATO zemlji za ostvarivanje interesa rusko- srpske politike u regionu. Jedina demokratska odbrana Ustava i evropskog puta Crne Gore u nastaloj situaciji su vanredni parlamentarni izbori jer u suprotnom će i Crna Gora i njeni građani biti vraćeni u politiku i ekonomsko-socijalno stanje 90-tih godina prošlog vijeka, naveo je u svom izlaganju Krivokapić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:26