Здравко Кривокапић / - VLADA CG
22/01/2022 u 15:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Нова активност коалиције ДПС-УРА биће удружени бојкот ванредне сједнице Скупштине

На сву срећу, Устав Црне Горе препознаје грађанина као носиоца суверенитета и заштитника изборне воље, наводи се у саопштењу кабинета премијера

Из Кабинета премијера Здравка Кривокапића огласили су се поводом актуелне политичке ситуације и изјава појединих актера.

-Синоћњи телевизијски наступ Дритана Абазовића и поруке коју је твитовао у четвртак одлазећи градоначелник Подгорице Иван Вуковић, да се о иницијативи Владе за скраћење мандата Скупштини не може расправљати уколико на заказаној сједници не присуствује барем 41 посланик, свједоче да нови коалициони партнери нису заинтересовани за институционално дјеловање, већ искључиво за сопствене закулисне договоре, као што је идеја о новој - антиуставној - мањинској влади- наводе у саопштењу.

Додају:"Више је него очигледно да ће нова заједничка активност коалиције ДПС-УРА бити удружени бојкот ванредне сједнице Скупштине, коју је иницирала Влада, а на којој ће се расправљати о два изразито важна институционална питања".

-У потпуности разумијемо поруке наших уважених међународних партнера да проблеме требамо рјешавати унутар институција, али синхронизоване најаве Ивана Вуковића и Дритана Абазовића о онемогућавању кворума, односно бојкоту сједнице, доводе до незаобилазне блокаде Скупштине већ при првој ванредној иницијативи. Додатно, када је централна институција блокирана, она није у могућности да обавља надлежности утврђене Уставом, па се стога управо од стране коалиције ДПС-УРА намећу ванинституционална рјешења- саопштено је из кабине премијера.

Додају:"На сву срећу, Устав Црне Горе препознаје грађанина као носиоца суверенитета и заштитника изборне воље".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 07:59