са састанка / - BOJANA CUPIC
03/12/2021 u 14:28 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић са Пленковићем: Наша повезаност је природна и дуготрајна

Кривокапић је истакао да Влада чини све како би убрзаним реформским корацима, Црна Гора што прије постала прва сљедећа чланица Европске уније

Предсједник Владе Црне Горе, Здравко Кривокапић, на маргинама Самита предсједника влада Централно-европске иницијативе, састао се данас са премијером Хрватске Андрејем Пленковићем.

Захваливши хрватској страни на помоћи коју је упутила Црној Гори у виду вакцина против коронавируса,  Кривокапић је рекао да је добра сарадња са државама у региону, најзначајнији елеменат спољнополитичког дјеловања Владе Црне Горе.

Он је истакао да су проблеми увијек присутни, али су и прилика да се кроз њихово заједничко рјешавање и конструктиван дијалог, развијају и продубљују односи међу државама.

 - Најбитиније је да међу нама постоји повјерење и добра воља за рјешавање свих питања. Наша повезаност је природна и дуготрајна -  рекао је Кривокапић.

Истичући да је Влада Црне Горе проевропски оријентисана и да је формирана у духу грађанских, демократских и еколошких начела,  Кривокапић је Пленковића упознао са суштином и основаношћу реформских програма Европа сад, Црна Гора одмах, Европа овдје и Црна Гора ради, као и са напорима које Влада улаже како би се изборила са корупцијом и организованим криминалом.

Кривокапић је истакао да Влада чини све како би убрзаним реформским корацима, Црна Гора што прије постала прва сљедећа чланица Европске уније.

Предсједник Владе Хрватске Пленковић, оцијенио је да би требало унаприједити трговинску размјену између двије државе, изразивши потребу хрватске стране да се оствари напредак у сарадњи по питању свих изазова који представљају извјесно оптерећење односа између Хрватске и Црне Горе.

Са надом да ће се сарадња између двије државе, и у економском и у политичком погледу продубити и унаприједити, премијер Пленковић је свом колеги Кривокапићу искрено пожелио успјех у реформском и европском процесу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 03:16