/ Кривокапић- Шуц
30/11/2021 u 13:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шуц: На Западном Балкану Црна Гора постигла највише на путу ка ЕУ

Чланство у ЕУ је наш стратешки циљ, на ком Црна Гора досљедно ради и улаже максимум напора, истакао је премијер

Премијер Кривокапић разговарао са изасланицом њемачког МВП Сузаном Шуц

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић састао се данас са изасланицом Министарства Савезне Републике Њемачке за Југоисточну Европу, Турску, ОЕБС и Савјет Европе, Сузаном Шуц.

Премијер Кривокапић казао је да Влада жели да убрзаним корацима уђе у Европску унију.

-Чланство у ЕУ је наш стратешки циљ, на ком Црна Гора досљедно ради и улаже максимум напора- истакао је премијер.

Предсједник Владе захвалио је изасланици Шуц на континуираној подршци коју Њемачка пружа Црној Гори на европском путу. Премијер Кривокапић саопштио је да је Влада посвећена реформама у области владавине права, нагласивши да је посебан фокус на остваривању конкретних резултата у борби против организованог криминала и корупције. Премијер Кривокапић саговорницу је упознао и са реформским програмима Владе, Европа сад, Црна Гора одмах, Европа овдје и Црна Гора ради, истакавши да је циљ Владе да, кроз економски развој, расту демоктратија, грађанска и еколошка Црна Гора.

Изасланица њемачког МВП Шуц казала је да је радује што је Црна Гора од свих земаља Западног Балкана постигла највећи напредак у процесу европских интеграција. Она је истакла да Нјемачка помно прати развој ситуације у свим земљама Западног Балкана, нагласивши да је неопходно учинити додатне напоре како би се убрзао пут ка ЕУ.

-Желимо да Црна Гора остане на проевропском и проатлантском путу и надамо се да ће остварити брзи напредак, јер је то важно, како за Вашу земљу, тако и за регион- саопштила је Шуц.

Саговорници су се сагласили да је Берлински процес од изузетног значаја за земље Западног Балкана, те да има незамјењиву улогу у јачању регионалне сарадње и повезивању земаља региона са ЕУ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 14:56