Милојко Спајић / - BOJANA CUPIC
26/01/2022 u 20:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Спајић: Темељни уговор најбољи могући у овом тренутку

Према ријечима Спајића, садашњи политички тренутак у Црној Гори је несрећан и ирационалан и “није било никакве потребе да се деси”

Нацрт Темељног уговора који је Влада данас усвојила најбољи је могући у овом тренутку, поручио је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић.

- Мислимо да је то техничка ствар. Било је доста преговора и са једне и са друге стране и мислим да је тај уговор најбољи могући у овом тренутку и да ће бити на успјех свих -  казао је Спајић.

Према ријечима Спајића, садашњи политички тренутак у Црној Гори је несрећан и ирационалан и “није било никакве потребе да се деси”.

- Имали смо сјајан децембар у Црној Гори са економског аспекта и послије изгласавања историјског буџета и Европа сад није било уопште потребе за оваквим потезом. Нарочито имајући у виду да смо имали подршку 50 посланика за програм Европа сад што се одавно није десило у Црној Гори. Тако да нам се ова инцијатива за формирањем мањинске владе чини као ирационална и непотребна у овом тренутку -  навео је Спајић.

Спајић је рекао да је “међунардна заједница је иза ове Владе”, али и да ће међународна заједница “подржати сваку другу владу која се формира на истим принципима”.

- Међународна заједница је иза ове Владе, нема никаквих недоумица што се тога тиче. Наравно, међународна заједница ће подржати сваку другу владу која се формира на истим принципима. Ми смо задовољни са тим. Желимо да стране државе буду неутралне и да људи из Црне Горе рјешавају судбину Црне Горе - каже министар.

Он сматра да су нови избори најпоштеније рјешење. Казао је док год траје ова Влада неће постојати “никакав нови политички ентитет са наше стране”.

“Потребна је да се тестира народна воља. Ми смо спремни на такав потез. Премијер је обећао да неће формирати политичку партију док траје Влада, такође ни ја. Међутим, уколико падне влада ситуација се радикално мијења и све је могуће. Мислим да ћемо остварити много боље резултате него што многи политичари мисле на тим изборима”, рекао је Спајић за Тањуг.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 09:59